Avrupa Yetim-Der ve IHO Ebrar'dan Arakanlı Müslümanlara sağlık yardımı

Avrupa Yetim-Der ve IHO Ebrar'dan Arakanlı Müslümanlara sağlık yardımı

​Uluslararası Yardım kuruluşları Avrupa Yetim-Der ve IHO Ebrar, Myanmar ordusu ve Budist çeteler tarafından katliama maruz kalan Arakanlı Müslümanlar için sağlık yardımında bulundu.

Günlerdir Arakanlı Müslümanların sıkıntılarını hafifletmek için insani yardımlarda bulunan, Uluslararası Yardım kuruluşları Avrupa Yetim-Der ve IHO Ebrar, zorlu hayat koşullarının hakim olduğu ve salgın hastalıkların büyük tehlike oluşturduğu Bangladeş’teki Arakan kamplarında sağlık taraması yaparak mültecilere ilaç desteğinde bulundu.

Arakanlı Müslümanların yaşama tutunma umutlarına destek olan Avrupa Yetim-Der ve IHO Ebrar, yaşadıkları zulüm nedeniyle topraklarını terk ederek Bangladeş’in sınır şehri Cox’s Bazar civarındaki kamplara yerleşen Arakanlı mültecilere sağlık taraması yaptırarak ilaç yardımı sundu.

Arakan'dan günlerce aç yürüyüp, yollarda buldukları kirli suları içerek Bangladeş'e kadar yürüyen Arakanlı Müslümanlar hasta ve bitkin bir halde sınıra ulaşıyor.

Bangladeş'in Cox's Bazar kentinde bulunan kamplardaki Arakanlı Müslümanların sayısı 500 bini aşarken, kampların koşullarının yetersizliği ve yeni gelenlerin de eklenmesiyle kamplardaki durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor.

Uluslararası yardım kuruluşları olan Avrupa Yetim-Der ve IHO Ebrar, Arakanlı mülteciler için başlattıkları yardım kapmalarında Bangladeş’teki kamplara tonlarca gıda ve giyim yardımında bulunurken, salgın hastalıkların yaygınlaşmasını önlemek ve halihazırda hasta durumda olanların hastalıklarına çözüm bulmak için uzman doktorlar eşliğinde sağlık taraması yaptırdı.

Bangladeş'te sağlık yetkililerinin açıklamalarına göre, bu ülkeye geçen Arakanlı Müslümanlardan 42 bin 541 çocuk ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya.

Yetkililer, Bangladeş'teki derme çatma kamplarda kalan çocukların sağlığının yetersiz beslenme nedeniyle de tehdit altında olduğuna dikkati çekiyor.

İLKHA
















































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.