Avrupa Yetim-Der Yemenli bebekler için çağrıda bulundu

Avrupa Yetim-Der Yemenli bebekler için çağrıda bulundu

Yemen'e yönelik gıda yardımlarını sürdüren Avrupa Yetim-Der, açlıktan dolayı ölümle burun buruna kalan bebeklerin acil ihtiyaç duyduğu mama temini için hayırseverlere çağrıda bulundu.

Uluslararası İnsani Yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der, BM'nin açlık riskinden dolayı ölümlerin yaşandığını vurguladığı Yemenli mağdurlar için yaptığı gıda yardımlarına hayırseverlerin destekleri doğrultusunda aralıksız devam ederken, Yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybeden 5 yaş altı çocukların sayısının yaklaşık 85 bin olduğu açıklandı.

Birleşmiş Milletlerin (BM) geçen ay yaptığı açıklamada yaklaşık 14 milyon Yemenlinin açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtilirken, ülkede 22 milyon kişinin ise insani yardıma muhtaç olduğu ifade edildi. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun saldırıları sonucu devam savaş sebebiyle ülkede son yüzyılın en büyük insani krizi yaşanıyor.

"Açlıktan hayatını kaybetmek üzere olan bebeklere mama ulaştırılacak"

Çocukların yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybettiği Yemen'e Acil Gıda Yardımı projesini başlatan Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim-Der, Yemen'de binlerce aileye ulaştırdığı insani yardım ürünlerinden oluşan gıda paketlerine yenilerini eklemek ve beslenemediği için ölümle karşı karşıya olan bebeklerin mama ihtiyacını sağlamak için hayırseverlerin desteklerini bekliyor.

Yemen'e yapılan yardımlarla ilgili açıklamada bulunan Avrupa Yetim-Der'in Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, "Yemen'de acil yardım ekiplerimiz açlığın baş gösterdiği ilk zamanlardan bu yana yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi Yemenlilere yönelik yardım çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle temel gıda maddeleri ve temiz su ihtiyacının had safhada olduğu bir dönemde yardım ekiplerimiz tüm imkanlarını seferber ederek Yemen halkına umut olmaya çalışıyor. Yemenli kardeşlerimize bu açlık ve zorluk dönemlerinde yalnız olmadıklarını hissettirmek için hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

"Bugüne kadarki tüm yardımlar hayırseverlerden alınan destekle yapıldı"

Ateş, "Hayırseverler, küçücük bağışlarla açlıktan dolayı hayatta kalma mücadelesi veren Yemenli bebeklerin hayatında büyük farklar oluşturarak onların yaşama tekrar tutunmasını sağlayabilir. Çünkü bugüne kadarki tüm yardımlar hayırseverlerden alınan destekle yapıldı." dedi.

Yardım için iletişim bilgileri

Bağışta bulunmak isteyen hayırseverler için bilgilendirmede bulunan Ateş, isteyen hayırseverlerin www.avrupayetimder.com resmi internet sitesine veya DE16 6835 0048 0001 0931 78, BIC SKLODE66XXX Banka hesabına bağış yapabileceklerini sözlerine eklerken detaylı bilgi için 0049 157 73 97 5818 nolu telefona da başvurulabileceğini aktardı.

Yemen'de son durum

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon ülkelerince kuşatma ve ambargo altında tutulan Yemen halkı, yoksulluğa mahkum edilerek açlığa karşı yaşama tutunmaya çalışıyor. Sivil, yaşlı, çocuk ayrımı yapılmaksızın neredeyse her gün havadan bombardımana maruz bırakılan Yemen'de yeraltı sistemi çökerken, ülkede açlık had safhaya ulaştığı, sağlık sorunlarının ise bulaşıcı hastalıklar ile birlikte tehlikeli boyutlara ulaştığı belirtiliyor. Tüm bunların sonucu olarak büyük bir insani kriz ile karşı karşıya kaldı.  Yaklaşık 22 milyon kişi, insani yardım veya korumaya ihtiyaç duyarken; Yemen halkı, gıda yetersizliği ve sağlık sorunları nedeniyle hayatta kalma mücadelesi veriyor. Çocuklarda yetersiz beslenme oranı, dünyadaki en yüksek oranlardan biri.

Dünya Gıda Programı'nın raporuna göre 27 milyon 400 bin nüfuslu Yemen'de sağlık tesislerinin sadece yüzde 45'i hizmet verebiliyor. Ekim 2016'dan beri 274 sağlık tesisi Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun saldırılarında hasar görmüş ya da yok edilmiş durumda. Yaklaşık 14 milyon 800 bin kişi temel sağlık ihtiyaçlarından yararlanamamakta ve 8 milyon 800 bin kişi sağlık hizmeti götürülemeyen bölgelerde yaşamakta.

 İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.