Avrupa Yetim-Der'den Afrikalı yetim öğrencilere destek

Avrupa Yetim-Der'den Afrikalı yetim öğrencilere destek

Avrupa Yetim-Der, yetim ve ihtiyaç sahibi Afrikalı öğrencilere çeşitli kırtasiye ürünlerinden oluşan eğitim seti desteğinde bulundu.

Uluslararası insani yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der'in her yıl eğitim-öğretim sezonunda dünyanın farklı coğrafyalarında gerçekleştirdiği kırtasiye yardımları bu yıl, Türkiye'deki çeşitli bölgelerden sonra Afrika ülkelerinde de başladı.

Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, Kırtasiye Projesi kapsamında Somali'nin başkenti Mogadişu civarında olan Garasbaley bölgesindeki yetim ve ihtiyaç sahiplerinin öğrenim gördüğü Al-Rabve ilk ve orta okullarında yüzlerce öğrenciye kırtasiye yardımlarının ulaştırıldığını söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda Asya, Afrika, Balkan ülkeleri, Arakanlı mülteciler, birçok Avrupa ülkesi ve Türkiye'de yetim ve yardıma muhtaç çocuklara kırtasiye malzemesi desteğinde bulunduklarını belirten Ateş, 2018 yılı Eğitim ve Öğretim dönemi kapsamında kırtasiye yardımlarının farklı ülkelerde devam edeceği bilgisini paylaştı.

Yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilere, çanta, kalem, defter, boya malzemesi gibi birçok üründen oluşan kırtasiye malzemelerinin verildiğini söyleyen Ateş, hayırseverlerin destekleri ile yapılan kırtasiye yardımlarının daha çok kişiye ulaşması için çaba gösterdiklerini belirtti.

Avrupa Yetim-Der

Almanya merkezli olup Dünya'nın 52 farklı ülkesinde faaliyet yürüten uluslararası insani yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der, 2011 yılından bu yana yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik gerçekleştirdiği insani yardım faaliyetleri ile yetim ve ihtiyaç sahiplerinin umudu haline gelerek uluslararası platformda yaptığı yardımlarla sıkça anılıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.