Avrupa Yetim-Der’den Arakanlı mültecilere gıda yardımı

Avrupa Yetim-Der’den Arakanlı mültecilere gıda yardımı

Arakanlı mültecilerin zaruri ihtiyaçlarını yaptığı insani yardımlarla hafifletmeye çalışan Avrupa Yetim-Der, kamplardaki yardım çalışmaları kapsamında sıcak yetmek dağıtımına başladı.

Dünya genelinde onlarca ülkede insani yardım çalışmaları yürüten Avrupa Yetim-Der, Arakanlı mülteciler için başlattığı yardım seferberliği devam ediyor.

Arakanlı mültecilerin sıcak yemek, barınma, giyim, gıda, içme suyu ve hazır yiyecek gibi zaruri ihtiyaçlarını, yaptığı insani yardımlarla hafifletmek amacıyla Bangladeş’teki mülteci kamplarına ulaşan Avrupa Yetim-Der, kamplardaki yardım çalışmalarına başladı.

“Yetim-Der yetkilileri Bangladeşli yetkililerce 5 saatlik alıkonuldu”

Almanya’dan İstanbul aktarmalı Bangladeş’in başkenti Dakka’ya giden yardım Avrupa Yetim-Der görevlileri, Bangladeşli yetkililerce 5 saatlik alıkonulmanın ardından aktarmalı sefer ile kampların bulunduğu Cox’s Bazar şehrine ulaştı.

Kamp bölgelerine ulaşıldığı andan itibaren oradaki Birleşmiş Milletler ve Resmi Yerel görevliler ile temasa geçerek acil yardıma muhtaç kamp bölgeleri ile ilgili gerekli bilgi alışverişinin sağlanmasına müteakiben insani yardım çalışmalarına başlayan heyet, yetim, yaşlı, dul ve hasta mülteciler başta olmak üzere kamp bölgesinde bulunan binlerce insana sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirmeye başladı.

Hayırseverlerin bağışladıkları yardımları zorlu yaşam koşullarının hâkim olduğu Bangladeş’teki kamplara ulaştıran heyet, sıcak yemek dağıtımının ardından ihtiyaç sahibi Arakanlılar için gıda dağıtımı, adak ve akika kesimini gerçekleştirdi.

Yardım çalışmalarının ilk gününde 600 bin mültecinin kaldığı Kutupalong kampı ve binlerce mültecinin barındığı Balukali Kampında gerçekleştiren faaliyetlerinin önümüzdeki 5 gün boyunca devam edeceği belirtildi.

“Arakanlı mültecilere yardım seferberliğinin devam edecek”

Kamp bölgelerinde incelemelerde bulunan heyet yetkililerinden Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, hayırseverlerin katkı ve destekleri ile Bangladeş’e sığınan Arakanlı mültecilere yardım seferberliğinin devam edeceğini söyledi.

Myanmar’daki katliam ve soykırımdan kaçarak Bangladeş’in Cox's Bazar ve Teknaff kentlerine sığınan binlerce Arakanlı Müslüman derme çatma barakalarda ve geçici mülteci kamplarında barınıyor. (Hamza Korkut – İLKHA)


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler