Avrupa Yetim-Der’den Filipinli evsizlere yemek yardımı

Avrupa Yetim-Der’den Filipinli evsizlere yemek yardımı

Asya ülkelerine yönelik çalışmalarını devam ettiren Avrupa Yetim-Der Filipinler’de meydana gelen büyük sel felaketinin ardından evsiz kalan yetim ve kimsesizlere hazır yemek ve gıda yardımında bulundu.

Filipinlerin güney adası olan Mindanao Cagayan de Oro şehrinde Avrupa Yetim-Der’in başlattığı Evsiz Kalan Yetimlere Ve Kimsesizlere Yemek Projesi hayata geçirildi. Merkez Almanya’da bulunan Avrupa Yetim-Der’in ilk etapta yüzlerce kişiye ulaştırdığı hazır yemek ve gıda ihtiyacı, ilerleyen dönemlerde Filipinlilere ulaştırılmaya devam edecek.

Pasifik Okyanusu'nun batısındaki coğrafyada konumlanan Güneydoğu Asya ülkesi Filipinler’e yönelik başlatılan Gıda ve Hazır Yemek projesiyle ilgili açıklamada bulunan Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, hayırseverlerin yaptıkları ve yapacakları bağışlar neticesinde Filipinler’e yönelik yardımların devam edeceğini belirtti.

Bir kişilik yemek ihtiyacı için 2 euro meblağ belirlendiği bilgisini paylaşan Ateş, “Daha önce Filipinler’e yönelik su kuyusu açma, Kurban dağıtım ve çeşitli yardımlarımız olmuştu. Filipinler’den aldığımız bilgiler neticesinde evsiz kalan binlerce yetim ve kimsesizin açlıkla boğuştuğunu öğrendik. Bizler de Avrupa Yetim-Der olarak bu yetim ve kimsesizlere yemek ve gıda ulaştırmak için yeni bir kampanya başlatma ihtiyacı duyduk. Hayırseverler 2 euro karşılığında bir kişinin günlük yemek ihtiyacını karşılayabileceklerdir.” şeklinde konuştu. (Hamza Korkut – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.