Avrupa Yetim Eli Gönüllüsü Taşdemir: Herkesin deprem bölgesine gönüllü olarak gelmesi lazım

Avrupa Yetim Eli Gönüllüsü Taşdemir: Herkesin deprem bölgesine gönüllü olarak gelmesi lazım

Mersin'in Tarsus ilçesinden gelerek çalışmalara katılan Avrupa Yetim Eli gönüllüsü Ramazan Taşdemir, depremin 2'nci gününden beri deprem bölgesinde olduğunu ve herkesin buralara gönüllü olarak gelip görmesi gerektiğini söyledi.

Deprem bölgelerini gezip depremzedelere yardımlarda bulunan Avrupa Yetim Eli gönüllüsü Ramazan Taşdemir, deprem bölgesine yardımların devam etmesi için hayırseverlere çağrıda bulundu.

Depremin 2'nci gününden beri deprem bölgesinde olduğunu belirten Taşdemir, "Her gün binlerce insana yardım ediyoruz. Bize gelemeyen insanlara mobil hizmet sağlıyoruz. Bir insana ulaşabilmek için her gün yüzlerce kilometre yol yapıyoruz. Bizi destek hattından arayan insanların ihtiyaçlarını sisteme kaydediyoruz. Eğer istedikleri malzemeler bizde varsa, güzel bir şekilde kolileyip attıkları adreslere götürüyoruz." ifadelerine yer verdi.

Yaşadığı bir olayı etkisinde kaldığını belirten Taşdemir, vatandaşlara çağrıda bulundu:

"Hatay'ın Defne ilçesinde bir amca gelerek bizden sadece ayakkabı istedi. Ben ayakkabısına baktım gerçekten ihtiyacı vardı. Bizde de ayakkabı yoktu. İçim el vermedi, çıkarıp kendi ayakkabımı ona verdim. Bu olay beni çok duygulandırdı. O amcanın gönlünü kazandım. Kesinlikle herkesin gönüllü olarak buraya gelmesi lazım. Depremin 2'nci gününden beri burada gönüllü olarak çalışıyoruz. Hiçbir ücret talep etmiyoruz. Gönüllü olarak gelmek isteyen herkes kesinlikle gelmeli. İlk günlerde aşırı derecede yardımlar yapıldı. Sonrasında yardımlar yavaş yavaş kesilmeye başladı. Burada hayırseverlere seslenmek gerekirse; yardımların devam ettirilmesi lazım." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.