Avrupa Yetim Eli Uganda'da adak ve akika kurbanı dağıttı

Avrupa Yetim Eli Uganda'da adak ve akika kurbanı dağıttı

Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, Afrika kıtasının doğu kesiminde yer alan Uganda'da hayırseverlerin bağışladığı adak ve akika kurbanlarını kesip dağıttı.

Avrupa Yetim Eli, Ramazan ve Kurban Bayramı çalışmalarının yanı sıra Afrika ülkeleri başta olmak üzere diğer ülkelerde yaptığı yardım çalışmaları, cami inşaatı ve su kuyusu projeleri ile yüzleri güldürüyor.

Bu kapsamda Afrika ülkelerinden olan ve "Yetimler ülkesi" olarak nitelendirilen Uganda'da yapacağı yardım çalışmalarına hızlı başlayan Avrupa Yetim Eli, Uganda’nın Kampala şehrinde hayırseverlerin bağışladığı adak ve akika kurbanlarını kesip dağıtarak yetimlerin, fakir ve muhtaçların yüzlerini bir nebze de olsa güldürdü.

Uganda’da başlattıkları yardım çalışmalarına ve Kampala şehrinde kestikleri kurban etlerinin fakirlere dağıtımına ilişkin konuşan Avrupa Yetim Eli Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, kendilerine Avrupa ülkeleri ve Türkiye’deki hayırseverler tarafından bağışlanan şükür, adak, şükür ve akika kurbanlarını keserek ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını söyledi.

Avrupa Yetim Eli olarak Afrika’nın Uganda ülkesindeki çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Ateş, bu kapsamda hayırseverler tarafından bağışlanan akika, adak, sadaka ve şükür kurbanlarını kestiklerini belirtti.

“Uganda’daki yardım çalışmalarımız devam ediyor”

Yardım çalışmalarına öğrenci nüfusunun yoğun olduğu Kibuli Müslim Okulu’nda başladıklarını belirten Ateş, “Uganda’daki yardım çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda öğrenci nüfusunun yoğun olduğu bir okuldayız. Bu okulda İslami ve fenni ilimler birlikte veriliyor. Bu okulda yaklaşık 850 öğrenci eğitim ve öğretim görmektedir. Bu okulda adak, akika sadaka ve şükür kurbanlarını kestik. Kurbanları bu okulda kesmemizin nedeni; bu öğrenciler belki senede bir defa Kurban Bayramı’nda yine hayırseverlerimizin bağışladığı kurbanların etlerini yiyebiliyorlar. Biz de kurum olarak bu duyarlılığımızı ve hassasiyetimizi göz önünde bulundurarak, bu öğrencilerimize hayırseverlerimizin bağışladıkları adak, akika sadaka ve şükür kurbanlarını tek tek kesip, hayırseverlerimizin ismini zikrederek, videoları ile birlikte inşallah ileri ki günlerde kendilerine ulaştıracağız.” dedi.

“Yokluğun çok olduğu, varlığın ise hiç olmadığı Afrika kıtasındayız”

Ateş, “Bu öğrenciler, yokluğun ve mağduriyetin içinde eğitim görüyorlar. Gerçekten bu öğrencilerin, yarın insana ve İslam’a faydalı olmaları için hayırseverlerimizin zor şartlarda eğitim gören öğrencilere destek olmalarını istiyoruz. Çünkü eğitim gören insanlardan hiçbir zaman ne insanlığa ne de İslam’a zarar gelir. Burası Afrika’dır. Yokluğun çok olduğu, varlığın ise hiç olmadığı Afrika kıtasındayız. Yine hayırseverlerimizin bizatihi buraya gelip, burada yaşanan mağduriyetlere şahit olmalarını istiyoruz. Çünkü buradaki öğrencilerin ayağında ayakkabı, okul sıralarında defterleri ve kalemi, üzerlerinde ise elbiseleri yok. Öğrenciler, ‘Biz ayakkabı veya elbise istemiyoruz. Sadece bize kırtasiye yardımında bulunsunlar. Hayırseverlerimizin ‘Eğitim Seti Projesi’ne destek vermelerini talep ediyorum ve bu öğrencilere ulaşalım.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.