Avrupa Yetim Eli Uganda'da yardımlarıyla yüzleri güldürecek

Avrupa Yetim Eli Uganda'da yardımlarıyla yüzleri güldürecek

Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, Afrika ülkelerinden olan ve "Yetimler ülkesi" olarak nitelendirilen Uganda'da yapacağı yardım çalışmaları ile yetimlerin, fakir ve muhtaçların yüzlerini güldürecek.

2019 yılında Almanya'da kurulan ve hızlı bir çalışma ile faaliyetlerine başlayan Avrupa Yetim Eli, Ramazan ve Kurban Bayramı çalışmalarının yanı sıra Afrika ülkeleri başta olmak üzere diğer ülkelerde yaptığı yardım çalışmaları, cami inşaatı ve su kuyusu projeleri ile yüzleri güldürüyor.

Bu kapsamda Afrika ülkelerinden olan Uganda'da fakir ve muhtaç ailelere yönelik yardım çalışmaları ve projeleri için Uganda'ya gelen Avrupa Yetim Eli, yaklaşık bir hafta boyunca ülkede hayırseverlerden aldıkları yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Yapacakları çalışmalar hakkında İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan Avrupa Yetim Eli Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, yetimler başta olmak üzere ülkedeki fakir ve muhtaç ailelere yardımlarda bulunacaklarını söyledi.

Ateş, "Avrupa Yetim Eli 2019 programı dâhilinde şu anda Afrika'nın doğu bölgesinde yer alan Uganda'ya geldik. Uganda'ya daha önce de birkaç defa geldik ve değişik projeler de yapmıştık. Bu seferki projemiz; adak, akika ve şükür kurban kesimi, yetimhaneleri ziyaret, okul ihtiyaçlarının tespiti, sünnet programı, gıda paketlerinin dağıtımı, yetim çocukları giyindirme, su kuyularının yerinin tespiti, daha önce açılan su kuyularının kontrolü ve ayrıca devam eden cami inşaatlarının incelenmesi ve ileriki dönemlerde yapılacak değişik projelerin alt yapısını oluşturmak. Bu projeler için Uganda'ya geldik. İnşallah ileriki günlerde de araziye çıkacağız ve bu projelerimizi gerçekleştireceğiz." dedi.

"Yeni yıla inşallah değişik projelerle başlayacağız"

Avrupa Yetim Eli olarak yardım çalışmalarının sadece Afrika bölgesi ile sınırlı olmadığını anımsatan Ateş, "Afrika, Asya, Balkan ülkeleri, Yemen, Filistin, Türkiye ve diğer ülkelerde çalışmalarımız devam ediyor ve inşallah devam da edecek. Yeni yıla inşallah değişik projelerle başlayacağız. Yeni yılda eğitim gören öğrencilere ve medrese eğitimi alan öğrencilere çalışmalarımızda ağırlık vereceğiz. Çünkü biz bunun bilincindeyiz. Eğitim gören öğrencileri yetiştirip insanlığa ve İslam'a faydalı kılmak, topluma en güzel iyiliktir." ifadelerini kullandı.

Kasım ayının sonuna kadar Uganda'da yardım çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Ateş, Afrika ülkeleri başta olmak üzere diğer ülkelerde yapacakları yardım çalışmaları için hayırseverlere de çağrıda bulundu.

Uganda'ya Avrupa ülkelerindeki temsilcilerinin de katıldığını belirten Ateş, bu programlarının sadece Afrika ülkeleri ile sınırlı olmadığını ve önümüzdeki yılda Balkan ülkeleri, Türkiye ve diğer ülkelerde hayırseverlerin de katımıyla gerçekleştireceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Hayırseverler yardım çalışmalarında bizi yalnız bırakmasınlar"

Ateş, "Amacımız, hayırseverler ile mağdurlar arasından gerçekten bir köprü oluşturmaktır. Hayırseverlerin kendileri gelip yardımlarını kendi elleriyle dağıtsınlar, mağdurları ve mağduriyetleri kendi gözleri ile görsünler. Bu mağdurların sofralarında otursunlar, onların bu mağduriyetine de şahit olsunlar. En azından yardım projelerimizi görsünler. Bu yardımlarımız senenin bir günü veya haftasıyla sınırlı değil, yardım çalışmalarımız yılın 365 günü devam ediyor. Çünkü dünyanın birçok ülkesinde ve bölgesinde sıkıntılar var. Biz de onların ihtiyaçlarına göre projeler gerçekleştiriyoruz. Hayırseverlere çağrımız; bu yardım çalışmalarında ve projelerinde bizi yalnız bırakmasınlar. Bizi gerçekten hayırsever ile mağdurlar arasında köprü kılsınlar. Kendileri de bizatihi gelip bu hayır kervanında yer alsınlar."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler