Avrupa Yetim Eli'nden Malatya’daki depremzedelere yardım

Merkezi Almanya'da bulunan Avrupa Yetim Eli, depremin ağır tahribat oluşturduğu Malatya’daki depremzedelere gıda kolisi ve nakdi yardımda bulundu.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin açtığı yaraları sarma çalışmaları devam ediliyor. Depremin ilk günlerinden beri depremzedelere "Umut" olmak için sahaya inen İslami yardım kuruluşlarından Umut Kervanı, İHO EBRAR, Yetimler Vakfı ve Avrupa Yetim Eli, hizmetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Merkezi Almanya'da bulunan Avrupa Yetim Eli'nin Fransa Temsilciliği, Malatya'daki depremzedelere gıda kolisi ve nakdi yardımında bulundu.


"Sadece deprem zamanında değil, depremden sonraki süreçte de kardeşlerimize destek olunması lazım"

Avrupa Yetim Eli gönüllüsü olarak Fransa'nın başkenti Paris'ten geldiklerini belirten Abdullah Kaya, "Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle, depremzede kardeşlerimizi hem yerinde görmek hem de bir nebze de olsa yardımda bulunmak için buraya geldik. Gerçekten dışarından göründüğü gibi değil, burada çok mağduriyet var. İnsanların sıkıntıları devam ediyor. Depremzedelere destek olmak sadece deprem zamanında değil, depremden sonraki süreçte de kardeşlerimize destek olunması lazım, biz de bunun için buradayız. Avrupa'daki ve özellikle Fransa'daki Avrupa Yetim Eli üyeleri, gönüllüleri ve hayırseverlerin bağışladıkları yardımları gönüllü olarak getirdik ve yerine ulaştırma çalışıyoruz." diye kaydetti.

"Burada gerçekten çok hasar ve mağduriyetler var"

Avrupa'daki hayırseverlere çağrıda bulunan Kaya, "Burada gerçekten çok hasar ve mağduriyet var. Buradaki kardeşlerimizin manen de ihtiyaçlarının olduğunu hissettik, yardımların kesilmemesi lazım. Bizler aracılık yaparak köprü vazifesi görüyoruz, kardeşlerimizin de yardımlarını esirgememesini istiyoruz. Çünkü bu sıkıntılı süreçte depremzede kardeşlerimize karşı mesuliyetimizin olduğunu ve onların yalnız bırakılmaması gerektiğini düşünüyoruz." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.