Avrupa`da Avro`ya kuşku giderek artıyor

Avrupa`da Avro`ya kuşku giderek artıyor

Başta Fransa ve Almanya olmak üzere birçok AB ülkesinde Avroya kuşkuyla bakanların sayısı giderek artıyor.

Fransız gazetesi `La Croix`de yayınlanan anket sonuçlarına göre AB`nin önemli büyük ülkelerinde Avroya karşı kuşku duyanların sayısı giderek artıyor. Ankette 2012`den bu yana, Almanya`da Avro karşıtlarının yüzde 36`dan yüzde 44`e, İspanya`da yüzde 26`dan yüzde 37`ye, Fransa`da yüzde 38`den yüzde 43`e ve İtalya`da da yüzde 39`dan yüzde 45`e yükseldiği tesbit edildi.

Gazetenin kaynak olarak gösterdiği araştırma kurumu `Ifop` bu anket için 4 binden fazla AB ülkesi vatandaşına sorular yöneltmiş. Ifop verilerine göre Almanya`da geleceğe daha olumlu bakanların oranı diğer üç büyük AB ülkesi vatandaşlarına göre daha fazla.

Almanların yüzde 31`i ülkelerinin de Yunanistan gibi krize girmesinden korktuğunu belirtirken, Fransızların yüzde 54`ü, İspanyolların yüzde 56`sı ve İtalyanların da yüzde 58`i aynı endişeyi taşıdıklarını dile getirdi.

`Halen krizde miyiz` sorusuna evet diyenlerin oranı Almanya`da yüzde 37 olarak belirlenirken, Fransızların, İspanyol ve İtalyanların da üçte ikisi bu soruya evet cevabını verdi. Anket 29 Ağustos ile 4 Eylül tarihleri arasında yapılmış.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.