Avrupa'da Kutlu Doğum etkinlikleri devam ediyor

Avrupa'da Kutlu Doğum etkinlikleri devam ediyor

Avusturya'nın Salzburg şehrinde faaliyetlerini sürdüren Nursi Kültür Derneği'nin yaptığı Kutlu Doğum Programı büyük bir yoğunlukla kutlandı.

VİYANA - Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu ile ve Nursi Kültür Derneği’nin beraber organize ettiği Kutlu Doğum Programı Yüksel Sertkayan'ın sunumu ile başladı.

 

Açılış Kur’an-ı Kerimi için sahneye alınan Kur’anı güzel okuma  dünya birincisi, Kosovalı Hafız Celal Kaloshi Salondakilere güzel bir Kur’an ziyafeti sundu. Kur’an ziyafetinden sonra selamlama konuşması için Salzburg Nursi Derneği adına Hasan Yarçin uzaktan ve yakından gelenlere Teşekkür etti.

 

Misafir olarak programa katılan Mehmet Nasir Abay Türkiye’de ve bütün dünyada Kutlu Doğum etkinliklerinin gün geçtikçe artığına dikkat çekerek Allah’a hamdetti.

 

Daha Sonra Vahdet İlahi Gurubu seslendirdikleri ilahi ve ezgiler ile devam etti.

 

Ali Zengin ve Vahdet İlahi Grubundan sonra Samet'in okuduğu Türkçe ve Kürtçe Mevlidin ardından programa İnnsbruck Said'i Nursi Camiinden katılan Kız ilahi Grubu, seslendirdikleri ilahi ile programa renk kattılar.

 

Viyana Davet Camii Tiyatro ekibinin sahnelendirdiği, cahiliye dönemini, kız çocuklarının diri diri gömülmesini konu alan tiyatroda, katılımcıların duygusal anlar yaşadıkları gözlendi.

 

Günün anlam ve önemini anlatan Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu Başkanı Yahya Yılmaz Kutlu Doğum etkinliklerinin Avrupa’nın yer yerin yayıldığını belirterek, “Bakın Muhammedi dalga nerelere kadar ulaşmış, Allah yürü derse bu iş yürüyecektir. Allah’ın izni ile. Her zaman söylüyorum ve tekrar ediyorum, kravatlı ve üniformalı olan insanlara umut bağlamayın. Muhammedi inkılâbı, Muhammedi devrimi ve Muhammedi sevdayı taşıyıcıları bu inkılâbı gerçekleştirecek olanlar sizler gibi isçi ve isçi çocukları olacaktır Allah'ın izni ile. Herkes Dünyaya koşarken, zevk-u sefanın peşinde koşarken, herkes midesini ve şehvetini tatmin eder noktasında bütün enerjisini sarf ederken, sizler bu hafta sonu tatilinizi Muhammed a.s'mi bir salavat getirelim diye onu analım diye, anılan o meclise hazır olayım diye gelip bu çabanızı Allah zayi etmeyecektir.” Dedi.

 

Bayanlara da seslenen Yılmaz “Eğer bacılarım ve genç kızlarımız örnek alıyorsa, Zeynep sizin için örnek olsun, Fatima sizin için örnek olsun, Hatice örnek olsun, Sümeyye örnek olsun şeytanızmin süslü belasının kancalarına takılmayın.” İfadelerine yer verdi.

 

Yılmaz son olarak kurtuluş reçetesinin Hz. Muhammed’in  sünnetinde aranması gerektiğini belirterek, “Dünyanın boş zevkleri peşinden dolaşmayın, aldatıcı süslerdir, ilkesi ile hareket edin. Nasibinizi dünyadan da almayı unutmayın ancak ruhunuzu aklınızı dünyaya ve şeytana kiraya vermeyin.” İfadelerini kaydetti.

 

Program, Milli Görüş İmamı Mustafa Kocoglu`nun yapmış olduğu Dua ile son buldu. (Kasım Tufan - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.