Avrupa'daki 33 STK'dan Bedii'nin tutuklanmasına tepki

Avrupa'daki 33 STK'dan Bedii'nin tutuklanmasına tepki

Avrupa genelinde faaliyet yürüten 33 İslami sivil toplum kuruluşu, İhvanul Müslimin Genel Mürşidi Muhammed Bedii'nin tutuklanması üzerine Mısır cuntasına lanet bildirisi yayınladı.

BASEL - Avrupa genelinde faaliyet yürüten Peygamber Sevdalıları Platformu'na bağlı 33 İslami sivil toplum kuruluşu, İhvanul Müslimin Genel Mürşidi Muhammed Bedii'nin tutuklanması üzerine Mısır cuntasına lanet bildirisi yayınladı.

 

Avrupa'daki 33 STK adına yayınlanan basın bildirisi, geçtiğimiz hafta, Mısır direnişine destek vermek için Avrupa'daki ilk protesto mitingini düzenleyen Basel Said Nursi Vakfı tarafından okundu.

 

Çağdaş Fir'avunların Müslüman kıyımını lanetliyoruz

Besmele ile başlayan basın bildirisinde, "Mısır'da, çağdaş firavunlar tarafından yürütülen Müslüman kıyımı, hiçbir insaf ve insani değerler taşımadan, öldürme, sakat bırakma ve zindanlara mecbur kılmayla devam ederken bizler Avrupa Peygamber Sevdalıları olarak bu durumu nefretle kınamakta ve lanetlemekteyiz." denildi.

 

Baltacıları Rabbimizin Kahhar sıfatına havale ediyoruz

3 Temmuz'dan bu güne kadar, Batı ve Arap Şeyhleri destekli cunta tarafından işlenen cinayetlerde binlerce masumun yaşlarına ve cinsiyetlerine bakılmaksızın katledildiği ifade edilen bildiride, "Son olarak geçen hafta içinde yaşanan El Fetih Camii kuşatmasını ve akabinde yaşanan katliamı nefretle kınıyor, eli kanlı zalimleri ve onlara destek olan bozguncu Baltacıları Rabbimizin Kahhar sıfatına havale ediyoruz." ifadeleri yer aldı.

 

Cuntacılar Mısır'ı güvensizleştirdi

Evlerin, meydanların, işyerlerinin kısaca Mısır'ın bütün mekânlarının cuntacılar tarafından güvenlikten uzak ve katliam mekânı haline getirildiği kaydedilen bildiride, "Son olarak 40 dolayında Müslüman tutuklunun elleri bağlı olarak cezaevi nakil araçları içerisinde gazla, işkenceyle katledilmesini de kınadığımızı açıkça beyan ederiz.

 

Doğrudan doğruya, Müslüman Kardeşler Hareketi'nin liderlerini ve ailelerini hedef alan Cuntacılar ve kukla Sisi yönetimi önce liderlerin çocuklarını şehit ederek onları yaraladıktan sonra, şimdi de mürşitleri tutuklamaya başladı." diye ifade edildi.

 

Zalimler emellerine ulaşamayacaklardır

Avrupa'daki 33 STK adına yayınlanan bildirinin devamında şu ifadelere yer verildi:

 

"Son olarak Genel Mürşit Muhammed Bedii'yi tutuklayarak İhvan'ı durdurmayı hedefleyen zalimler Allah'ın izniyle bu emellerine ulaşamayacaklardır.

 

Başta muhterem Bedii olmak üzere, diğer liderlerin ve Müslüman Kardeşler teşkilatının üyelerinin tutuklanması kabul edilecek bir şey değildir.

 

Cuntacıların diğer azgınlıklarını olduğu gibi bu zalimliklerini de kınamaktayız.

 

Kalbinde zerre kadar iman bulunan herkesi bu konuda duyarlılık sahibi olmaya davet ediyoruz.

 

Rabbimiz, şehitlere rahmet eylesin. Yaralılara şifa dilerken ailelere de taziyelerimizi ve geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.

 

Direnen Mısır Müslümanları bilsin ki; bizler Avrupa Peygamber Sevdalıları olarak canımızla malımızla Kendilerinin yanındayız." (İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.