Avrupalı Peygamber aşıkları duygularını İLKHA’ya anlattı

Avrupalı Peygamber aşıkları duygularını İLKHA’ya anlattı

Avrupa Yetim-Der’in Avrupa Peygamber Sevdalılarıyla birlikte organize ettiği Avrupa Geneli Kutlu Doğum etkinliğine katılan Peygamber aşıkları, program sonrasında duygu ve düşüncelerini İLKHA mikrofonlarına anlattı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) veladetleri münasebetiyle Avrupa Peygamber Sevdalıları İnisiyatifinin her yıl düzenlediği Avrupa geneli Kutlu Doğum  etkinliği, bu yıl Fransa’nın Mulhouse şehrinde gerçekleşti. Programa katılan Peygamber aşıkları, duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansı (İLKHA) mikrofonlarına değerlendirdi.

Programın düzenlenmesinde emeği geçen tüm peygamber aşıklarına teşekkürde bulunan katılımcılar, Peygamber sevdasının uzak yakın fark etmeksizin tüm Müslümanlara ulaşması için çaba gösteren Avrupa’da yaşayan Peygamber Sevdalıları’nın benzer organizasyonları Avrupa’nın daha çok şehrinde organize etmesi yönünde talepte bulundu.

Avrupa’daki Müslümanlarla dayanışma ve kaynaşma artıyor

Belçika’nın Antwerpen şehrinden “Eşsiz önder Hz. Muhammed” temalı Kutlu doğum programına katılan Salih Özmen, programı çok güzel bulduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Avrupa’nın her tarafında benzer programların olmasını istediklerini söyleyen Özmen, Kutlu Doğum programlarının Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in anlaşılması ve anlatılmasının yanında, Avrupa’daki Müslüman kardeşlerle daha fazla dayanışmayı, tanışmayı ve kaynaşmayı da arttırdığını sözlerine ekledi.

Maneviyat dolu bir program

Programa Almanya’nın Köln şehrinden katılan Bekir Erdoğan, programı çok beğendiğini belirterek, maneviyat dolu böylesi bir programa katılma imkanı sunan Avrupa Peygamber Sevdalılarına teşekkür etti ve benzer organizasyonların tüm Avrupa’ya yayılması gerektiğini söyledi.

Avrupa Ülkelerinde yaşayan Müslümanlar Peygamber Sevdası etrafında buluşuyor

Yılmaz Bayka isimli Peygamber Sevdalısı, programı şahane bulduğunu belirterek her ülkeden insanların Peygamber sevgisi etrafında bir araya gelmelerinin çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.  Resulullah’ın (sav) Kutlu Doğumu için bu organizasyonu yapan, katılan ve katkıda bulunan herkese teşekkür eden Bayka, farklı ülkelerden, farklı kültürlerden, farklı dillerden insanların Hz. Peygamber için bir araya toplanmalarının kendilerini çok sevindirdiğini söyledi.

Avrupa’da Kutlu Doğum programlarına çokça ihtiyaç var

Köln’den programa katılan Zübeyir Yetkin, Avrupa’da böylesi programlara çokça ihtiyaç olduğunu belirterek, “Peygamber sevdalıları Avrupa’da hasret kaldığımız, bir önderi bize anlatıyorlar. Onun ahlakını onun duruşunu onun mücadelesini bize anlatıyorlar. Buna çokça ihtiyacımız olduğuna inanıyorum. Bizim Peygamberimize olan aşkımızı burada tekrar tazelediğimize inanıyorum.” dedi.

Yeni neslin Peygamber aşkı, Kutlu Doğum programlarında yeniden diriliyor

Menderes Yılmaz Zwickau’dan 620 kilometrelik yolu aşarak Mulhouse’ye Kutlu Doğum Programına katıldıklarını belirterek, bu tür programlarla birlikte yeni nesillerin Peygambere olan aşkının daha diri tutulduğu ve Peygamber aşkının arttığını ifade etti. Yılmaz, böylesi programların daha çok yerde organize edilmesinin faydalı olacağına inandıklarını söyledi.

Peygamber Sevgisi etrafında toplanmak İftihar kaynağıdır

Programa İnnsbruck’tan katılan Çetin Tufan, Avrupa’da düzenlenen Kutlu Doğum Programında Müslümanların Resulullah’ın aşkı ile bir araya toplanmasının iftihar edilecek bir durum olduğunun altını çizerek, Resulullah’ın doğumunun sevinçle karşılandığı böylesi organizasyonlara Avrupa’da çokça ihtiyaç olduğunu söyledi.

Neşe, coşku ve duygu yüklü bir programdı
Kutlu Doğum Programına 700 kilometre uzaklıktaki Leipzig şehrinden katılan Beyza Beroje, programın bazı bölümlerinin neşeli, bazı bölümlerinin ise duygu yüklü olmasını çok beğendiğini ifade ederek, coşku, neşe ve duygu yoğunluğunu bir arada sunan Kutlu Doğum Programlarının kendisini çok sevindirdiğini belirtti.

İslam ümmetini ancak Peygamber sevdası bir araya toplayabilir
Almanya’nın Stuttgart şehrinden programa katılan Fatma isimli Peygamber sevdalısı, salonda toplanan binlerce insanın Peygamber sevgisi uğruna yollara düşerek Mulhouse şehrine geldiğini belirterek, benzer programların memleketleri Karadeniz bölgesinde de yaygınlaşmasını ümit ettiğini söyledi. İki yıldır Karadeniz bölgesinin bazı şehirlerinde de Kutlu Doğum programlarının organize edilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Fatma, “İslam ümmetini birleştirecek tek şey Peygamber sevdasıdır, Peygamberin yoludur.” dedi. 

Fatma son olarak, katıldığı Kutlu Doğum programıyla, büyük bir sevinç ve heyecan yaşadığını belirterek, yeniden doğmuş gibi bir duygu yaşadığını söyledi.

Hz. Peygamberi burada görecekmiş gibi heyecanlıyım
Hollanda’nın Den Haag şehrinden programa katılan Fatma Polat, sanki Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (s.a.v) burada görecekmiş gibi bir duygunun heyecanını yaşadığını belirterek, tüm Müslümanların böylesi güzel organizasyonlara dahil olması için duacı olduğunu söyledi.

Almanlar da, Hz. Peygamberi  tanımak için Kutlu Doğum Programlarına katılıyor
Programa katılan Alman uyruklu Ebilia Özdoğan, Peygamber Efendimizin’in anıldığı ve anlatıldığı Kutlu Doğum organizasyonlarında artık Almanların da iştirak ettiğini belirterek, bu gibi etkinliklerde Peygamber Efendimizin ahlak ve örnekliğinin öğrenildiğini söyledi. Kalabalık kitlelerin Hz. Peygamber için bir araya toplandığı böylesi etkinliklerde, küçük çocukların ilahiler seslendirmesini de çok güzel bulduğunu ifade eden Özdoğan, “ Dileğim programda Almanca konuşmaların da yapılmasıydı. O taktirde benim gibi Türkçe bilmeyen Müslümanlar programdan daha iyi istifade edecektir.” dedi.

Uzun yolculuğumuzda meşakkat değil, heyecan vardı
Programa Almanya’nın Hamburg şehrinden katılan Ramazan Ekineker, her yıl düzenlenen Kutlu Doğum programlarına katılmaya çalıştıklarını belirterek, Hamburg’dan Mulhouse’ye 830 kilometre yolu aşarak geldiklerini, bu yolculuk boyunca sıkıntıyla karşılaşmayıp çok heyecanlı geçtiğini söyledi.

Hz. Peygamberin doğumu Müslümanlar için önemli bir hadise
Alman uyruklu Daniela Özdoğan programa Almanya’nın Leipzig şehrinden 4 kızıyla birlikte katıldığını belirterek, Peygamberimizin Kutlu Doğumu için programa iştirak ettiklerini söyledi. Daniela, Hz. Peygamber’in dünyaya teşrifinin Müslümanlar için çok önemli bir hadise olduğunu, Programı çok beğendiğini, çocukların oynamaları için hazırlanan oyun bahçesi sayesinde çocukların da burada güzel vakit geçirdiğini ifade etti.

Hem duyguya hem düşünceye hitap eden bir programdı

Mehmet Aslan isimli katılımcı ise, duygu ve düşüncelere hitap eden harika bir program gerçekleştiğini ifade ederek, buna vesile olan tüm peygamber sevdalılarına teşekkürde bulundu. Hz. Peygamberi, sadece anmak değil, anlamanın da gerektiğini belirten Aslan, geçtiğimiz yıllarda da benzer programların düzenlendiğini ve bu programlara büyük bir zevkle katıldıklarını söyledi. İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.