"Avrupa'nın tek İslam lisesi kapanmayacak"

"Avrupa'nın tek İslam lisesi kapanmayacak"

Avrupa'nın tek İslam Lisesi olan İbni Haldun İslam Lisesi'nin bazı öğretmen ve idarecilerinin de okulun kapanması için çalıştıkları ortaya çıkarken, harekete geçen bazı duyarlı Müslümanların okulun borçlarını ödeyecekleri bildirildi.

HOLLANDA - Kurulduğu günden itibaren Roterdam Belediyesi tarafından türlü türlü engellerle karşılaşan ve Hollanda medyasının karalamasına maruz kalan Avrupa'nın tek İslam lisesi olan İbni Haldun İslam Lisesi'nin (İbn Ghaldoun İslamitische Scholengemeenschap) içerden de komploya maruz kaldığı ortaya çıktı.

 

İslam lisesinin bazı yönetici ve öğretmenlerinin okulun kapanması için özel gayret sarfettikleri ortaya çıktı. Öğrenci ve öğrenci velilerinden aldığımız bilgiye göre, bazı yönetici ve öğretmenler, okulu Hıristiyan okuluna çevirmek için çalışıyor. Bazı öğretmenlerin öğrencileri kışkırtarak, "Bu okul kapanacak ortada kalacaksınız (başka okulların reklamını yaparak), kaydınızı hemen yaptırın" şeklinde telkinlerde bulundukları belirtildi.

 

"Borçlar ödenecek"
Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz İbni Haldun İslam Lisesi kurucularından Mehmet Arslan, "İslam Okulunun kurucuları bu okulun eğitime devam etmesi için büyük gayret sarf ediyor. Yeni yönetim oluşturularak avukat tutulmuştur. Okulun kapanması için bahane olarak öne sürülen söz konusu borçların ödenmesini duyarlı Müslümanlar üzerlerine almış ve ödenecektir. Evet, mevcut bazı okul yönetici ve öğretmenlerin okulun kapanması için propaganda yaptıkları doğrudur. Bu kişisel çıkarların korunması için yapılmaktadır. Okulda çalınan sınav soruları konusunda müfettişler yaptıkları incelemeler neticesinde mevcut okul yönetimi ve müdürün sorumlu olduklarına dair rapor düzenlemişlerdir. Bunun açığa çıkmaması için mevcut yönetim böyle manuplasyonlara başvuruyor. Hıristiyan Okulu ile beraber çalışılması için herhangi bir karar alınmamıştır. Hiç bir veli çocuğunu başka okula yazdırmasın. İbni Haldun İslam Lisesi kapanmayacaktır. Mevcut yönetim bu yöntemle kişisel çıkarları için velileri baskı altına alıyor ve veliler kesinlikle buna alet olmasınlar." dedi.

 

Çocukların başka okullara geçmesi durumunda büyük sorunlar ile karşılaşacaklarını belirten Arslan, "Şimdi veliler çocuklarını başka okullara yazdırırlarsa; çocuklar yeni öğretmen ve metotlara uyum sağlama konusunda, sınıftaki yeni öğrencilere uyum sağlama konusunda, yeni okulun programına alışma konusunda büyük sorunlar ile karşılaşacak ve ders seviyelerinin düşmesine neden olacaktır. Bu konuda velilerin duyarlı ve dikkatli olmalarını çocuklarını başka okullara yazdırmamalarını istiyoruz. Çünkü İbni Ghaldoen İslam Lisesi kapanmayacak eğitime devam edecektir" dedi. (Ali Aslan Işık - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.