Avukat çiftin darp edildiği iddiası

Avukat çiftin darp edildiği iddiası

Mardin'de avukat çiftin darp edildiği iddialarına ilişkin bir kişi tutuklandı.

Mardin’de avukat olan İbrahim ve 8 aylık hamile eşi Özlem Dündar'ın, evlerinin önünde, takip ettikleri davanın taraflarının saldırısına uğradığı iddia edildi. Mardin Barosu, saldırıyı kınarken Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin bir kişinin tutuklandığını açıkladı.

Mardin Barosu'na kayıtlı olan avukat çift İbrahim ve 8 aylık hamile eşi Özlem Dündar, 17 Eylül Salı günü akşam saatlerinde, evlerine giderken, takip ettikleri davanın taraflarının saldırısına uğradı.

İbrahim Dündar, vücuduna aldığı bıçak darbesiyle yaralanırken, eşi Özlem Dündar ise dövüldü. Saldırının ardından hastaneye götürülen Dündar çifti, tedavilerinin ardından dün taburcu edildi.

Dündar çiftinin saldırıya uğramasının ardından Mardin Barosuna kayıtlı yaklaşık 50 avukat, yaptıkları basın açıklamasıyla meslektaşlarına yönelik saldırıyı kınadı.

Mardin Adliyesi önünde açıklama yapan Baro Başkanı Çelebi Araz, "Meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıyı lanetliyor ve kınıyoruz. Yapılan saldırı sadece meslektaşlarımıza değil savunma mesleğine, baromuza ve savunma yılmaz neferleri olan Mardin Barosu'nun her bir ferdine yapılmıştır. Yapılan bu hain saldırı meslektaşlarımızın takip ettiği bir dosya nedeni ile mesleki faaliyetlerinden kaynaklı bir saldırı olduğu açıkça ortadadır. Herkes tarafından bilinmesini istiyoruz ki avukat, bir davanın ya da çekişmenin tarafı değildir.” dedi.

Öte yandan Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada, olayın terör saldırısı olmadığı, olaya karıştığı tespit edilip, gözaltına alınan 1 çocuğun tutuklandığı, 2 kişinin ise adli kontrolle serbest bırakıldığı belirtildi.

Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

“Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılan adli işlemlerden sonra mevcut delil durumu itibarıyla Ş.A, tutuklanması, A.T. ve Y.A, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılması için Mardin Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edildi. Tutuklanması talep edilen Ş.A, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan bu karara itiraz edildi, üst mahkemece itirazımız kabul edilerek şahıslar tutuklandı. Meydana gelen olayın terör eylemi boyutunun olmadığı, yapılan ilk tespitlerde müşteki Avukat Dündar'ın takip ettiği bir dosyanın tarafı olan kişi ya da kişilerin eylemi olduğu, olayın Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından çok yönlü olarak araştırıldığı, bu bağlamda soruşturma işlemlerinin hassasiyetle devam edildiği kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.