Avustralya meclisinde burka giyme yasağı kaldırıldı

Avustralya meclisinde burka giyme yasağı kaldırıldı

Avusturalya Meclis Hizmetleri Servisi, Federal Parlamentoda burka giyen Müslüman kadınların, oturumları sadece camlı bölmeden izlemelerini zorunlu kılan kuralların kaldırıldığını duyurdu.

MELBOURNE - Avusturalya Meclis Hizmetleri Servisi'nden (DPS) yapılan açıklamada, Federal Parlamentoda yapılan oturumları  izlemek  isteyen burka giymiş  Müslüman kadınların,  okul öğrencilerine ayrılan camlı bölmelerde  oturmalarını zorunlu kılan kuralların geri çekildiğini  duyurdu.

 

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, burka için ‘Çok göze batıyor’ yorumunu yapmış, Avusturalya Federal Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı Bronwyn Bishop ve Senato Başkanı Stephen Parry  de, Ekim ayı başında parlamentoyu ziyarete gelen Müslüman kadınların meclis oturumlarını, daha çok öğrencilerin kullandığı ses yalıtımlı camlı bölmeden izlemelerini zorunlu kılan  kuralı getirmişlerdi.

 


Ancak gelen tepkiler üzerine Başbakanı Tony Abbott yeni bir açıklama yaparak,'Keşke kadınlar tarafından giyilmese ama biz özgür bir ülkeyiz’ ifadesini kullanmış  ve  Bishop  ve Perry’ye, alınan kararı yeniden düşünmelerini önermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.