Avustralya'da bebeklerini vegan besleyen anne-babaya hapis cezası

Avustralya'da bebeklerini vegan besleyen anne-babaya hapis cezası

Avustralya'da bebeklerini vegan ürünlerle besleyerek bebeğin büyük bir oranda gelişimine engel olan anne-baba, 18'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Avustralya'nın Sydney şehrinde bir anne-baba, bebeklerini vegan ürünlerle besleyerek onların büyük bir oranda gelişimine engel olmaları nedeniyle 18'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Çiftin hapse girmeyeceği ancak 300'er saat toplum hizmeti yapacakları açıklandı.

Vegan ürünlerle besletilen kız bebeğin 19 aylıkken 4 kilo 890 gram olduğu ve 3 aylık bir bebek gibi göründüğü belirtildi.

Çocuğun protein eksikliği nedeniyle dişlerinin de henüz çıkmadığı; hastaneye getirildiğinde dudaklarının morardığı, kan şekerinin düştüğü ve kaslarının da esnekliğini yitirdiği kaydedildi.

Bebeğin bakıcısı Mayıs ayındaki ifadesinde çocuğun henüz konuşamadığını, oturamadığını, tek başına yemek yiyemediğini ve oyuncaklarıyla oynayamadığını söylemişti.

Sydney'de görülen davada yargıç, çifti sorumsuz davranarak çocuklarını uygunsuz şekilde beslediğini ve bebeğin gelişimini engellediğini söyledi.

Ailesinin ağırlıklı olarak yulaf, patates, tost ve pirinç yedirdiği çocuk Mart 2018'de fenalaşınca annesi ambulans çağırmıştı.

Bebek daha sonra aileden alınmış ve sosyal hizmetler kurumunun gözetimine verilmişti.

Veganlık nedir?

Veganlık ya da veganizm, bazı nedenlerle hayvan kökenli gıdaları ve diğer hayvansal ürünleri kullanmayı reddetme anlamına geliyor. Bazen "sıkı vejetaryenlik" diye de adlandırılır. Vegan kişiler, hayvan kullanımı yoluyla elde edilen gıdaları, giyecekleri ve diğer tüm yan ürünleri kullanmayı reddetmektedir.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.