Avustralya'da öldürülen başkonsolos ve ataşe dosyası yeniden açıldı

Avustralya'da öldürülen başkonsolos ve ataşe dosyası yeniden açıldı

JCAG mensubu Ermeniler tarafından öldürülen Türkiye'nin Sidney Başkonsolosu Şarık Arıyak ve Ataşe Engin Sever’e ait dosya Avustralya tarafından yeniden açıldı. Dışişleri Bakanlığı, kararı memnuniyetle karşıladı.

Dışişleri Bakanlığı, JCAG mensubu Ermeniler tarafından öldürülen Türkiye'nin Sidney Başkonsolosu Şarık Arıyak ve Ataşe Engin Sever’e ait dosya Avustralya tarafından yeniden açılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Avustralya’nın, 17 Aralık 1980 tarihinde JCAG mensubu Ermeni teröristlerce şehit edilen Sidney Başkonsolosumuz Şarık Arıyak ve Ataşe Engin Sever’e ait dosyayı bugün (17 Aralık) yeniden açmasını memnuniyetle karşılıyoruz." denildi.

ASALA, JCAG ve ARA adlı Ermeni örgütlerin saldırılarında 1973 yılından bu yana 31’i diplomat ve aile üyeleri olmak üzere 58 Türkiye vatandaşının hayatını kaybettiği hatırlatılan açıklamada, yabancılar dahil bu sayının 77 olduğu aktarıldı.

Bu saldırılar sonucunda yüzlerce kişinin de yaralandığı belirtilen açıklamada, "Saldırıların gerçekleştiği Batılı ülkelerdeki soruşturmaların büyük çoğunluğu sonuçsuz kalmış ve davalar faili meçhul olarak kapatılmıştır." ifadesine dikkat çekildi.

Açıklamada, "Aziz şehitlerimizin 39. ölüm yıldönümlerinde faillerinin yakalanması için Avustralya’da ilk kez terörizmle bağlantılı bir saldırıda 1 milyon Avustralya Doları ödül konulmuştur. Geç de olsa adaletin sağlanacağı umudunu doğuran bu karar, şehitlerimizin yakınlarının acısını bir nebze olsun azaltabilecektir. Şehit diplomatlarımızın dava dosyalarının kapatıldığı diğer ülkelerin de en kısa zamanda benzer adımları atmalarını bekliyoruz." denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.