Avusturya Başbakan Yardımcısı Heinz Christian Strache istifa etti

Avusturya Başbakan Yardımcısı Heinz Christian Strache istifa etti

Avusturya’da Başbakan Yardımcısı Heinz Christian Strache, Rusya ile bağlantıları ortaya çıktığı için tüm görevlerinden istifa etti.

Avusturya’da Başbakan Yardımcısı ve aşırı sağcı Özgürlük Partisi (FPÖ) Genel Başkanı Heinz Christian Strache, başbakan yardımcılığı başta olmak üzere, parti başkanlığı dahil bütün görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

Strache, 2017’deki genel seçimler öncesi partisine yardım sağlanması hususunda İspanya’nın Ibiza adasında bir Rus kadınla görüşme gerçekleştirmiş ve bu görüşme Alman basınında yer almıştı. Gizli kamerayla çekilen görüntülerde, FPÖ Genel Başkanı Strache ve partinin Meclis Grup Başkanı Johan Gudenus'un zengin bir Rus kadına, seçim öncesi partilerine 500 bin ile 2 milyon euro arasında yardım yapması durumunda bazı devlet ihalelerinin Rusya'ya verilmesi hususunda yardımcı olabileceğini ve bunun maliyeye bildirilmeden yapılacağını ifade ediyor.

Söz konusu görüntülerin medyaya sızmasından sonra Strache, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, siyasi hayatının hedef alındığını savundu. Strache, görüntülerin doğru olduğunu, ancak görüntülerdeki konuşmaların doğru olmadığını söyledi.

Strache, başbakan yardımcılığının yanı sıra parti genel başkanlığı ve halen yürütmekte olduğu Spor Bakanlığı görevinden de çekildiğini, pazar günü parti başkanlığını Ulaştırma Bakanı Norbert Hofer'e devredeceğini dile getirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.