Avusturya Innsbruck'ta Kerbela programı

Avusturya Innsbruck'ta Kerbela programı

Avusturya'nın Innsbruck şehrinde, yaptığı faaliyetlerle tanınan Said'i Nursi Camii'nde Kerbela programı düzenlendi.

VİYANA-Avusturya’nın Innsbruck şehrinde, yaptığı faaliyetlerle tanınan Said'i Nursi Camii’nde Kerbela Programı düzenlendi.

 

 

Düzenlenen Kerbela programı, Sunucu Muhammet Nasrullah Abay'n program içerigini anlatması ve ardından Sıraceddin Sunca’nın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

 

Akabinde Program Ahmet Tan’ın seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.Seslendirilen İlahilerin ardından, Sadik Tufan Kerbela konulu bir Mersiye okudu. Mersiye okunurken Camide duygulu anlar yaşandı.
 

 

Daha sonra,  günün anlam ve önemini anlatmak üzere Cami Hocası Mehmet Nasir Abay bir konuşma yaptı.

 

 

Abay konuşmasına, Aşure gününde yaşanan Mucizelerden örnekler vererek başladı. Abay konuşmasını söyle sürdürdü;

 

“Unutmamak lazım ki bu olaylar sıradan bir günde yasanmadı. Belirli bir günde yani Aşure gününde yasandı  ki, insanlar ibret alsın. Zamnımızda da Hüseynlerin ve Yezidlerin örnekleri vardır.  Yezid’in yolunda olanlar İslami değiştirmek için insanları katlettiler ve katlediyorlar.

 

"Hz. Hüseyni anlamak, bütün müslümanların görevidir"

 

Hüseyinler her yerdedir, Hüseyinler ölmezler. Yezidler pek azdır ama, Hüseyinler Milyonlarcadır, bunu sürdüren Yasinler, Hasanlar, Hüseyinler ve Riyadlar vardır. Canlarına mal olsa da, bu davayı terk etmediler.Tarihten günümüze kadar çıkarlar uğruna nice Hüseyinler ve Yasinler katledildi.

 


Şehid Yasin ve arkadaşlarının suçu neydi ki katledildi. Tek suçları Hüseyni davayı yüklenip insanlara aktarmaya çalışmalarıydı.Asrımızda yaşayan Hüseyinleri unutmamamız gerek.”

 

 

Abay konuşmasına su sözlerle son verdi;

 

“Yezide biat edilmesi istendi ama Hz.Hüseyn kabul etmedi ve teslim olmadı, davası uğruna canini feda etti.Hz. Hüseyn’in akan kanı günümüzde Hüseyinlerin yeşermesine ve davanın bugüne kadar ulaşmasına vesile oldu. Tarihten günümüze kadar çıkarlar uğruna nice Hüseyinler ve Yasinler katledildi.Canımız ve malımız O’na feda olsun,  çünkü bizim liderimiz Hz. Hüseyin’dir. Bunun için bu davayı sonuna kadar götüreceğiz.

 


Yapılan Konuşmanın ardından Recep Abay ilahi ve ezgiler seslendirdi. Program okunan Kapanış duası ve hazırlanan aşure ikramı ile son buldu.   (Kasım Tufan-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.