Avusturya İstihbaratından Gazze'ye yardım engeli

Avusturya İstihbaratından Gazze'ye yardım engeli

Avusturya'da Filistin'e insani yardımda bulunanların Avusturya istihbaratı tarafından engellenmeye çalışıldığı iddia edildi.

VİYANA - Avusturya’nın Bregenz kentinde yaşayan E. Y. adlı Türkiye kökenli Avusturya vatandaşının, İsrail’in Gazze’ye saldırıları nedeniyle İnsani Yardım Vakfı İHH’nın hesabına para yardımı yaptığı için Avusturya İstihbaratı tarafından ifadeye çağırıldığı iddia edildi.

 

Avusturya İstihbarat Biriminin kendisine,“İHH’ya neden yardım ediyorsun? Silah ve mühimmat için mi para yolladın?” diye sorduğunu söyleyen E.Y, İHH’ya yardım kuruluşu olduğundan dolayı Gazze’deki insanlık dramına bir nebze katkı sunmak amacı ile insani yardım yaptığı cevabını verdiğini aktardı.

 

İHH’ya bir daha yardım yapmaması için kendisinin İstihbarat birimi tarafından uyarıldığını söyleyen E.Y. kendisi dışında 6-7 kişinin daha yardım yaptığı nedeniyle ifadelerinin alındığını belirtti.

 

Ayrıca E.Y, istihbarat birimlerine neden böyle bir uygulama yaptıklarını sorduğunu ve istihbarat birimi tarafından kendisine, “İsrail devletinin tüm bankalara İHH’ya para aktarılması konusunda uyarıldığı” cevabının verildiğini söyledi.

 

Öte yandan Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'un "İsrail'in kendini savunma hakkı vardır." sözleri ise tepkilere neden olmuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.