Avusturya Salzburg'da Muhammedi sevda

Avusturya Salzburg'da Muhammedi sevda

Avusturya'nın Salzburg şehrinde faaliyet gösteren Nursi Kültür Derneği'nin Avrupa Peygamber Sevdalıları ile birlikte organize ettiği Kutlu Doğum programı, salavatlar ve tekbirler eşliğinde gerçekleşti.

AVURSTURYA - Avrupa’nın farklı ülke ve şehirlerinde düzenledikleri Kutlu Doğum etkinlikleri ile binlerce insanın bir araya getirerek Hz. Muhammed’in (s.a.v) anılması ve anlaşılmasına yönelik programlar düzenleyen Avrupa Peygamber Sevdalıları’nın bu seferki adresi Avusturya’nın Salzburg şehri oldu.

 

Salzburg Nursi Kültür Derneği ile birlikte Avrupa peygamber Sevdalılarının organize ettiği Kutlu Doğum etkinliği Obendorf Camii İmamı Samed Tunç hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sunuculuğunu Hasan Yarçin’in yaptığı programda Ali Zengin Türkçe, Samet Okutan’ın ise Kürtçe Mevlid okudu.

 

İmanın en büyük derecelerinden biri Hz. Muhammed’e olan sevgidir

Salzburg Peygamber Sevdalıları adına selamlama konuşması yapan Çetin Tufan, “Bizler bu gün zulmeden zalimleri yahut kendi çıkarları için insanları katleden diktatörleri veyahut da haydutları değil, insanlığın erdemlerini temsil eden Hz. Muhammed Mustafa’yı yad ediyoruz. O insanlık neslinin serveridir. O hangi ırktan olursa olsun Allah’a itaate çağıran bir peygamberdir. Sahabe-i Kiramın ona olan teveccühü Allah'a olan imanlarıylaydı, imanın en büyük derecelerinden biri Muhammed’e olan sevgidir” ifadelerini kullandı.

 

"Peygamber sevgisi nifakı yok eder"

Hz. Peygamberin sevgisinin insanlar arasındaki nifakı yok ettiğine ve kimi güçlerin Allah’ın Peygamberinin anılmasına engel olmaya çalıştığına değinen Tufan, “O’nun (s.a.v) sevgisi aramızdaki ayrılıkları nifakları yok eder. Allah’ın Resulünü anmak için çaba sarf ediyoruz. Bazıları onu bize unutturmak için tezgah kuruyor kendi düşüncesini kabul ettirmeye çalışıyor. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar bizler bundan yani Allah’ın Peygamberini anmaktan vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Salzburg Peygamber Sevdalıları adına konuşan Çetin Tufan’ın ardından Vahdet İlahi grubu, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) üzerine bestelenmiş Türkçe, Kürtçe ve Zazaca dillerindeki ilahi ve marşları seslendirdi.

 

Peygamber Sevdalıları çağımızda Muhammedi sevdanın tezahürüdür

Seslendirilen ilahilerin ardından program Molla Yahya Yılmaz’ın konuşmasıyla devam etti. Avrupa’da yaşayan Peygamber Sevdalılarının Hz. Muhammed’in muhabbet ve sevgisinin her şeyin üzerinde olduğuna inandıklarını belirterek konuşmasına başlayan Yılmaz, “Bu noktada bizimle uğraşmaya çalışanlar, biz Peygamber Sevdalılarının Hz. Muhammed’in sevgi ve aşkına dair hiçbir imtihanı kabul etmeyeceğini bilmek zorundadırlar. Bizler inanıyor ve iman ediyoruz ki Allah’a itaat ve Resule itaat bizlere gereklidir farzdır.

 

Meydanları dolduranlar, salonları dolduranlar, mescitleri dolduranlar, köy köy, kasaba kasaba, kent kent Hz. Muhammed’in çağımızdaki muhabbet ve sevginizi tezahür ve ilan ediyorlar. Biz acizane bu asırda ve bu çağda Muhabbet-tur resulün güncelleşmiş şeklinin böyle olduğuna inanıyoruz.” dedi.

 

Peygamber sevgisinin olmadığı bedenler ölü cesetlerdir

Peygamber örnekliğinin Müslümanların hayatının her anında olması gerektiğini anlatan Yılmaz, “Eğer Muhammed aleyhisselam bizim ufkumuzda, kalbimizde ve ruhumuzda yok ise o bedenin ölü bir ceset olduğuna inanıyoruz. Hz. Muhammed’in muhabbet ve sevgisinin yaşadığı kalplere sahip olanlar devamlı diridirler. Muhammed (s.a.v) temsil ettiği o hakiki İslam’ın hakiki hadimi olmayı Allah bizlere nasip etsin.

 

Üzülmeyin ve gevşemeyin Allah bizimle Resulü bizimledir. Bundan daha büyük bir şeref olamaz. Şüphesiz Hz. Muhammed büyük bir ahlak üzereydi. Onun ahlakını Allah kendisi dokumuştur. Kendisi bizatihi inşa etmiştir. Ondan dolayıdır ki Allah, 'ey insanlar sizin için Peygamberin mücadelesinde, yaşamında, hayatında, sözlerinde davranışlarında numuneler vardır, örneklik vardır' buyuruyor.

 

İşte bu çağın Müslümanları bu asrın ehli imanı yeniden ve topyekun şiddetli ve hızlı bir biçimde Hz. Muhammed’in kutlu önderliğine muhtaçtır. Allah nasibimizin ve ihlasımızın ölçüsünde bizleri Hz. Muhammed ile birleştirecek buluşturacaktır.”

 

Molla Yahya’nın konuşmasının ardından Hüseyin ve Muhammed isimli küçük yaşlardaki çocuklardan oluşan Vahdet Minik İlahi Grubu Ya Resulallah isimli ilahiyi seslendirdiler. Ardından ise Kübra Sertkaya isimli minik Peygamber Sevdalısı Kürtçe ilahi seslendirdi. Okunan ilahilerin ardından programın kapanış duasını yapmak üzere mikrofona Salzburg Milli Görüş İmam Hatibi Mustafa Koçoğlu davet edildi. Yapılan kapanış duasının ardından program sona erdi.   (Zafer Korkut, Kasım Tufan - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler