Avusturya Wels kutlu doğum etkinliği 2015 avrupa peygamber sevdalıları video

Avusturya Wels kutlu doğum etkinliği 2015 avrupa peygamber sevdalıları video

Avusturya’nın Wels şehrinde bulunan Vahdet Derneği'nin Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu ile organize ettiği Kutlu Doğum etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi.

Avrup Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Vahdet Derneği organizesiyle gerçekleştirilen program, Erkan Bettin’in olduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Wels Vahdet Derneği başkanı Savaş Öztürk'ün kısa selamlama konuşmasıyla devam eden programda, Vahdet İlahi Grubu Hz Muhammed (sav) üzerine ilahiler seslendirildi. Mevlithanlardan Ali Zengin, Samet ve Ali Rıza Hoca, Türkçe Kürtçe Mevlid-i Şerif okudu.

Program Vahdet Çocuk İlahi Grubu ve Diyanet Yunus Emre Camii Gül Taneleri Kız İlahi Grubu’nun seslendirmiş oldukları ilahi ve ezgiler ile Kız İlahi Grubunun seslendirdiği ilahi ve şiir ile devam etti.

İlahilerin ardından misafir cemiyetleri temsilen konuşan Yunus Emre Cami İmamı Hacı Turan, "Allah bu aşkınızı devam ettirsin. Rabbim, ta vatanımızdan uzaklarda şuralarda Allah'ı üçleyenler arasında tevhidi manada birleştir beyinlerimizi, kalplerimizi,  yüreklerimizi. Allah, bizi öyle bir cemaat yapsın ki, diğer Allah'ı üçleyenlere Hristiyanlara da örnek olalım." dedi.

"O kadar güzide nesil yetişiyor ki gözümüz arkada kalmasın"

Wels Camii imam hatibi Yavuz Koç da, peygamberi tanıyan bir nesil yetiştiğini ifade ederek, düzenlenen Kutlu Doğum programıyla Hz Muhammed (sav)'i tanıyan, onun yolundan giden bu neslin gelecek için umut olduğunu söyledi.

Programa Viyana'dan katılan Davet Tiyatro Ekibinin, peygamberden önceki cahiliye devrinde kız çocuklarının nasıl diri diri gömüldüğünü ve kadına verilen değeri anlatan sahnelerin canlandırması, izleyicileri duygulandırdığı görüldü.

"İnsan peygamberlerden uzak oldukça vahşileşiyor"

Avrupa Alimler Birliği Cemiyeti üyesi Yahya Yılmaz ise yaptığı konuşmada, insanlığın tarihin bütün dönemlerinde, peygamberlerden uzaklaştıkça vahşileştiğini, zalim olduğunu, kan döktüğünü hatta kendi öz kızını diri diri toprağa gömebilecek duruma geldiğini belirtti. Yılmaz, Allah'ın gönderdiği peygamberlerle insanları arındırdığını, bakış açısı verdiğini ve izzetli kıldığını vurguladı.

Program seslendirilen ilahi ve ezgiler ve okunan dua ile son buldu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.