Avusturya'da başörtüsü düşmanlığı

Avusturya'da başörtüsü düşmanlığı

​Avusturya'da ilkokullarda başörtüsünü yasaklayan yasa tasarısı kabul edilirken haç ve kipanın bunun dışında tutulması İslam düşmanlığını bir kez daha gözler önüne sördü.

Avusturya'da aşırı sağcı hükümet, İslam'a  yönelik düşmanlığını bir kez daha ortaya koydu. İslam düşmanı hükümetin, ilkokullarda başörtüsünü yasaklayan yasa tasarısı, salt çoğunlukla basit yasa olarak meclisten geçti.

Tasarıya göre, 10 yaşına kadarki ilkokul öğrencileri, başlarını örtecek şekilde dini inançları temsil eden kıyafetleri giyemeyecek.

Tasarıda Hıristiyanlığın simgesi haç ve Yahudiliğin simgesi kipanın bunun dışında tutulması Müslümanlara yönelik "çifte standart" olarak yorumlandı.

Aşırı sağcı hükümetin bu yasa tasarısına meclisteki muhalif partilerden Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) ve Yeni Avusturya Partisi (NEOS) karşı oy kullandı ve tasarının basit kanun olarak geçmesini sağladı.

İslam düşmanı Sebastian Kurz liderliğindeki aşırı sağcı hükümet, son hamlesiyle birlikte aynı yasa tasarısını 3 kez meclise taşımış oldu. Aşırı sağcı hükümet, her 3 girişimde de tasarıyı anayasa hükmünde kanun olarak çıkartamadı.

Basit yasa olarak mecliste kabul edilen başörtüsü yasağı için Anayasa Mahkemesinde iptal başvurusu yapılabiliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler