Avusturya’da Covid-19 ile mücadele kapsamında yeni tedbirler açıklandı

Avusturya’da Covid-19 ile mücadele kapsamında yeni tedbirler açıklandı

Avusturya’da Covid-19 vakalarındaki günlük artışın 5 binin üzerine çıkması nedeniyle gece belirli saatlerde sokağa çıkma sınırlamasının da içinde bulunduğu bir dizi yeni uygulama yürürlüğe konulacak.

Başbakan Sebastian Kurz, düzenlediği basın toplantısında Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan yeni kararları açıkladı.

Başbakan Kurz, Avusturya’da son haftalarda günlük vaka sayısının çok hızlı bir yükselişte olduğunu belirtti.

Kurz, salı gününden geçerli olmak üzere ikinci bir karantina sürecine girileceğini, bu ayın sonuna kadar alınan kararların uygulanacağını belirtti.

Açıklanan yeni önlemler kapsamında; kültür ve spor faaliyetleri tamamen yasaklanacak, yeme-içme sektöründeki işletmeler paket servisi dışında hizmet vermeyecek, oteller ise yalnız iş ziyareti için ülkeye gelen müşterileri ağırlayabilecek, liselerin son sınıfları ve üniversitelerde uzaktan eğitime geçilecek, ancak anaokulu ve ilkokullarda yüz yüze eğitim devam edecek.

Sosyal teması sınırlamak için belirli durumlar dışında saat 20:00’den 06:00’ya kadar dışarı çıkma sınırlaması uygulanacak.  Dışarı çıkma sınırlaması ilk etapta 10 gün sürecek.

Avusturya Sağlık Bakanlığı'nın son verilerine göre, ülkede virüs bulaşan kişi sayısı 104 bin 925'e, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 1109'a yükseldi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler