Avusturya'da Covid-19 tedbirleri kapsamında 3 haftalık karantina uygulanacak

Avusturya'da Covid-19 tedbirleri kapsamında 3 haftalık karantina uygulanacak

Avrupa’da Covid-19 salgını etkisini artırırken, birçok ülkede önlemler daha da sıkılaştırılıyor. Avusturya'da Covid-19 salgınındaki artış nedeniyle hükümet, 3 hafta boyunca ülke genelinde karantina önlemleri uygulayacak.

Başbakan Sebatian Kurz yaptığı açıklamada, ülke genelinde 17 Kasım yerel saatle 00.00’dan itibaren yürürlüğe girecek olan yeni önlemlerin, 6 Aralık yerel saatle 00.00’a kadar geçerli olacağını açıkladı.

Kurz, marketler, eczaneler, tütün satan dükkanlar, bankalar ve postaneler dışındaki tüm işletmelerin kapatılacağını aktardı.

Başbakan Kurz, anaokulları dahil bütün okulların geçici olarak kapatılacağını, üniversite ve liselerde olduğu gibi ilk ve ortaokullarda uzaktan eğitime geçileceğini açıkladı.

Halkın, sadece işe gitme, market alışverişi yapma veya akrabalarını ziyaret etme gibi faaliyetler için evlerinden çıkmalarına izin verilecek.

Avusturya’da son 24 saatte 7 bin 63 yeni vakanın tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 198 bin 291’e, son 24 saatte 85 kişinin daha virüs nedeni ile hayatını kaybetmesi ile toplam can kaybı bin 746’ya yükseldi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.