Avusturya'da seçimleri Sebastian Kurz kazandı

Avusturya'da seçimleri Sebastian Kurz kazandı

Avusturya’da yapılan erken genel seçimlerini, yüzde 37 ile Sebastian Kurz liderliğindeki Avusturya Halk Partisi kazandı.

Yaklaşık 6,4 milyon seçmenin sandığa gittiği Avusturya'da yapılan erken genel seçimi, eski Başbakan Sebastian Kurz 'un genel başkanlığını yaptığı Avusturya Halk Partisi (ÖVP) yüzde 37 'lik oy oranıyla kazandı.

Merkez sağ ÖVP yüzde 37,2 oranında oy alırken, Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) yüzde 22, aşırı sağcı Özgürlük Partisi (FPÖ) ise yüzde 16 oranında oy elde etti.

Bu sonuçlara göre, aşırı sağcı koalisyonun büyük ortağı ÖVP oylarını yüzde 5'ten fazla artırırken, aşırı sağcı parti ise yaklaşık yüzde 10 oy kaybetti.

Ülkede 2017'de yapılan seçimlerde meclis dışında kalan Yeşiller Partisi ise yüzde 14 gibi ciddi bir oy oranıyla yeniden meclise girmeye hak kazanırken, liberal Yeni Avusturya Partisi (NEOS) oylarını 2 puan artırarak yüzde 7,4 'e çıkardı.

Yeşiller Partisinden ayrılarak yeni oluşum kuran Peter Pilz 'in öncülüğündeki Liste Jetzt ise yüzde 4 barajının altında kalarak meclise giremedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler