Avusturya'da Şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Avusturya'da Şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Avustury'nın İnnsbruck şehrinde bulunan Said-i Nursi Camiinde, bölgede çıkan olaylarda Şehit edilenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

AVUSTURYA - Avusturya'nın İnnsbruck şehrinde bulunan Said-i Nursi Camiinde, Cuma namazının ardından, Diyarbakır’da vahşi bir şekilde Şehit edilen müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına gelenlerin yüzünde hem hüzün hem de bir tebessüm vardı.

 

Cuma namazından önce vaaz eden Çetin Tufan Hoca, bölgede ve orta doğuda oynanan nifak oyunlarına dikkat çekti. Tufan, Türkiye'de son dönemde yaşanan olayların halkın yararına olmadığını, müslümanları hedef göstermenin, onların mallarına ve canlarına saldırmanın çözüm süreci veya mazlum Kobani halkının durumu ile bir ilgisinin olmadığını bu olayların hiçbir insanın vicdanına sığmadığını belirtti. Bölgede olan olayların emperyalistlerin, müslüman halkı bir ateş çemberine olarak nitelendirdi.

 

Yapılan vaazın ardından Cuma namazını müteakiben, Cami İmamı Mehmet Nasır Abay tarafından şehit olan müslümanların gıyabi cenaze namazını kıldırılıp, ümmetin ve bölgenin selameti için dua ve niyazda bulunuldu. (Muhammed Kasım Tufan - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.