Avusturya'dan gelen gurbetçiler, Umut Kervanı aracılığıyla öğle yemeği dağıttı

Avusturya'da bulunan Aksaraylı gurbetçiler, depremin en çok etkilediği illerden biri olan Adıyaman'da Umut Kervanı Vakfı aracılığıyla depremzedelere öğle yemeği dağıtımı gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerde hayır kurumlarının yardım çalışmaları aralıksız devam ediyor.


Bu kapsamda Avusturya'dan gelen Aksaraylılar Derneği gönüllüleri, Adıyaman'da hayırlı çalışmalarıyla adını duyuran Umut Kervanı Vakfı aracılığı ile depremzedelere çeşitli yardımlar ulaştırdı.

Avusturya Aksaraylılar Derneği Başkanı Umut Porsuklu ve ekibi deprem bölgesine gelerek farklı bölgelerde depremzedelere yardım ulaştırıyor. Dernek, Adıyaman ziyaretinde Umut Kervanı aracılığıyla yardımlarını depremzedelere ulaştırdı.

Umut Kervanı aracılığıyla Adıyaman'da öğle yemeği dağıtan Aksaraylı Gurbetçiler, hayra aracı oldukları için vakıf yetkililerine teşekkür etti.

"El birliği ile halkımızın yaralarını sarmaya çalışacağız"

4.png

Umut Kervanı Vakfı Adıyaman Koordinatörü Enes Aybakan

Avusturya'dan gelen Aksaraylılar Derneğine teşekkür eden Umut Kervanı Vakfı Adıyaman Koordinatörü Enes Aybakan, "Allah, Avrupa'dan gelen kardeşlerimizin yaptıkları ve bundan sonra yapacakları yardımları kabul eylesin. Adıyaman halkı adına onlara çok teşekkür ediyorum. Onlar bizim yanımızda oldukça biz daha güçlü duruyoruz. Hep beraber el birliği ile halkımızın yaralarını sarmaya çalışacağız." dedi.

3.png

Avusturya Aksaraylılar Derneği Başkanı Umut Porsuklu

Deprem bölgelerini ziyaret ettiklerini belirten Avusturya Aksaraylılar Derneği Başkanı Umut Porsuklu, "Elimizden geldiği kadarıyla maddi ve manevi yardımlarda bulunuyoruz. Umut Kervanının yardımıyla yemek standı kurduk. Bugün Aksaraylılar Derneği olarak öğle yemeği dağıtıyoruz. Allah yardım eden bütün kardeşlerimizden razı olsun." şeklinde konuştu.

"Depremzede kardeşlerimizin yanında olmak, onlarla birebir aynı havayı teneffüs etmek istedik"

2.png

Avusturya Aksaraylılar Derneği gönüllülerinden Ramazan Yön

Avusturya Aksaraylılar Derneği gönüllülerinden Ramazan Yön, "Deprem bölgesini birebir görmek, depremzede kardeşlerimizin yanında olmak, onlarla birebir aynı havayı teneffüs etmek istedik. Bizler Avusturya Aksaraylılar Derneğinde bir kampanya başlatmıştık; üyelerimiz, hemşerilerimiz ve bütün dostlarımızla beraber başlattığımız kampanya ile depremzede kardeşlerimize az da olsa yardımcı olduk. Umut Kervanına teşekkür ediyorum. Bugün Umut Kervanı organizasyonuyla öğle yemeği dağıttık. Bundan dolayı teşekkür ediyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Yaralılara acil şifa, vefat edenlere rahmet diliyorum." diye belirtti.

"Bizi buraya getiren düşünce; Allah Resulü'nün 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.' düşüncesidir"

1.png

Gurbetçilerden Osman Öztürk

Gurbetçilerden Osman Öztürk ise, "Umut Kervanı ekibi bizi güzel bir şekilde ağırladı, çalışmalarımıza ortak oldular. Bizi buraya getiren düşünce; Allah Resulü'nün 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.' düşüncesidir. Bu düşünce ile geldik. Biz aslında buraya kendimiz için geldik, biz buradaki enkazı gördük ama özellikle buraya şarj olmaya geldik. Buradaki kardeşlerimizin sıkıntılarını paylaşmaya, hayır dualarını almaya geldik. Maddi ve manevi olarak elimizden ne geliyorsa yardım etmeye çalışıyoruz. "ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.