Ayağı kapana takılan çocuk ağır yaralandı

Ayağı kapana takılan çocuk ağır yaralandı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde ayağı kapana sıkışan çocuk ağır yaralandı.

Silopi'de bir kız çocuğunun ayağının kapana takılması sonucu ağır yaralandı. Şırnak Valiliği olayla ilgili 2 polisin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Olay, öğle vakti sıralarında Silopi Yeşiltepe Mahallesi birinci caddede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Vatan İlköğretim Okulu 3’üncü sınıf öğrencisi Çiğdem Başak, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün önünde güvenlik için kurulan kapanın üzerinden geçerken ayağını kapana sıkıştırdı.

Çevredeki vatandaşların haber vermesiyle olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Başak’a serum takıp bilincini açık tutmaya çalışırken, itfaiye ekiplerinin yetersiz kalması üzerine olay yerine vinç çağrıldı. Kurtarma çalışmaları sırasında acılar içinde kıvranan Başak’ı yakınları sarılıp teselli etmeye çalışırken, Başak’ın ayağı vinç yardımıyla yerinden oynatılan kapandan çıkartıldı.

Yaklaşık bir saat süren kurtarma çalışmalarını izleyen Başak’ın yakınları sinir krizi geçirdi. Kapandan ayağı kurtarılan ve ağır yaralanan Başak, daha sonra olay yerine gelen ambulans ile Silopi Devlet Hastanesine kaldırıldı. Silopi'de yapılan ilk müdahalelerin ardından Başak, Helikopter ile Şırnak Devlet Hastanesine sevk edildi.

Başağın ayağının kesildiği iddia edildi.

Öte yandan, olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 polis görevinden uzaklaştırıldı.

Konuyla ilgili Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"30.11.2017 günü saat:10.00 sıralarında ilimiz Silopi ilçesi Yeşiltepe Mahallesi 1.Cadde Kapama Noktasında 2008 – Silopi doğumlu Çiğdem Başak isimli kız çocuğu bisikleti ile açılır-kapanır yol kesici üzerinden geçerken yol kesicinin kapanması sonucu sol bacağının sıkışması neticesi yaralanmıştır.

Olay yerine ivedi çağırılan 112 ve 110 ekipleri marifetiyle ayağı sıkıştığı yerden kurtarılarak Silopi Devlet Hastanesine kaldırılmış, burada yapılan ilk müdahalenin ardından askeri helikopter ile Şırnak Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Burada yapılan ameliyatı sonrası tedavisi devam etmektedir.

Olay ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, soruşturmanın selameti açısından görevli 2 polis memuru görevden uzaklaştırılmıştır." (Ahmet Uçar – İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.