Ayasofya Camii'nin ibadet açılması Yunanistan'ı "yasa boğdu"

Ayasofya Camii'nin ibadet açılması Yunanistan'ı "yasa boğdu"

​Ayasofya Camii'nin, 86 yıl aradan sonra ibadete açılması İslam aleminde büyük bir sevince vesile olurken Yunanistan'daki kiliselerde çanlar çalındı, bayrakla yarıya indirildi.

Ayasofya Camii'nin, 86 yıl aradan sonra ibadete açılması başta Yunanistan olmak üzere gayrimüslim ülke yönetimlerini büyük bir üzüntüye soktu.

Yunanistan'da Ayasofya'nın camiye çevrilmesini protesto etmek amacıyla kiliselerde çanlar çalındı ve bayraklar yarıya indirildi.

Öte yandan Yunan Ortodoks kilise lideri Başpiskopos Ieronymos, Atina Katedralinde özel bir ayin düzenleyeceği, Atina ve ülkenin ikinci büyük kenti olan Selanik'te kiliselerin "protesto nöbetleri" organize edecekleri belirtildi.

Yunan Hükümet sözcüsü Stelios Petsas da katıldığı özel bir televizyon kanalında Ayosofya Camii'nin ibadete açılmasından dolayı duyduğu üzüntüleri dile getirdi.

Petsas, "Bugün zor bir gün. Aya Sofya'nın camiye dönüştürülmesiyle üzerimizde kara bulutlar dolaşıyor. Bu sadece Yunanlıları değil dünyanın her yerindeki Hristiyanları şoke etti. Bu kararın Türkiye ile Hristiyan dünyası arasında onarılmaz bir ayrılığa yol açacağı konusunda uyarıda bulunmuştuk." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Ortodoks kilisesinin ABD'deki Başpiskoposu Elpidophoros, konu ile ilgili endişelerini dile getirmek için, ABD Başkanı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence ile Washington'da bir toplantı gerçekleştirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler