Aybüke öğretmen Kozluk'ta anıldı

Aybüke öğretmen Kozluk'ta anıldı

​Batman’ın Kozluk ilçesinde PKK tarafından katledilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın için anma programı düzenlendi.

Batman’ın Kozluk (Hezo) ilçesinde PKK’liler tarafından düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla vurulduğu yerde anıldı. Programa katılan Vali Hulusi Şahin, burada yaptığı konuşmada, PKK’nin kurulduğu günden bu güne dek ilim ve irfan ehlini hedef aldığını belirtti.

Programa, Vali Hulusi Şahin’in yanısıra Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Kozluk Kaymakamı Osman Bilici, bazı kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehid Şenay Aybüke Yalçın Caddesi’ne gül bırakıldıktan sonra dualar edildi. Batman Şehid ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Şeyhmus Özcan, burada bir şiir seslendirdi. Ardından Şehid Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesi ziyaret edildi.

Burada kısa bir konuşma yapan Vali Şahin, 1980’den beri öğretmenlerin PKK’nin hedefinde olduğuna dikkati çekti.  

Şahin, “Öğretmenlerin tek kabahati çocuklara bir şeyler öğretmek, onları irşad etmek,  onları karanlıktan kurtarmaya çalışmaktır. Ne topları ne tankları ne de tüfekleri vardı. Sadece kalemleri ve yürekleri vardı. Bu millete kin kusanlar en çok da ilim ve irfan ordusundan rahatsız oluyorlar. Bu da onların yaptıkları faaliyet ve fillerden gözüküyor. Ama biz yılmayacağız. Bu okulda Aybüke öğretmenin arkadaşları, onun yolunda yürüyorlar. Batman’da 9 bin, Türkiye’de de yüz binlerce öğretmenimiz bu aydınlık yolda yürümeye devam edecekler. Öğretmenlerimizi bu kutlu yoldan kimse engelleyemez. Önümüz aydınlıktır. Türkiye büyüyecek ve bu karanlık dimağlar yok olup gideceklerdir.” ifadelerini kullandı.

Müzik öğretmenlerinin Yalçın'a ithafen seslendirdiği müziği dinleyen Şahin, ardından okuldaki öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı. Okul ziyaretinden sonra Şahin, ilçeden ayrıldı.

9 Haziran 2017 yılında Kozluk'ta PKK'lilerce belediye başkanına düzenlenen saldırı esnasında araç içinde seyir halinde bulunan 21 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, kurşunların hedefi olmuş ve hayatını kaybetmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler