Aynur Sülün: Şehit eşlerini saygıyla selamlıyorum

Aynur Sülün: Şehit eşlerini saygıyla selamlıyorum

HÜDA PAR GİK üyesi Aynur Sülün, İdil’de HDP/PKK tarafından katledilen şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Aynur Sülün, Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Kozluca (Xanikê) köyünde HDP/PKK’li çeteler tarafından şehit edilen Mehmet Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan’ın ailelerine sabırlar diledi. İLKHA’ya konuşan Sülün, onlar Kalu Bela’da Allah’a verdikleri sözü tuttular ve Elestü’nün sırrına erip canlarını Rablerinin yolunda kurban ettiler.” şeklinde konuştu.

“Rabbim Şırnak’ın Kozluca köyünde şehid edilen Mehmet Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayan’ın şehadetlerini kabul etsin.” diyerek sözlerine başlayan Sülün, “Onlar canlarını Rablerinin yolunda kurban ettiler. Rabbim bizleri de sözüne sadık olanlardan eylesin. Şehit ailelerinin üzerine sabrını yağdırsın.” dedi.

“30 yıldır mazlum Kürt halkının üzerine bir karabasan gibi çöktüler”

HDP’nin geldiği geleneğin ülkede kan ve gözyaşı akıttığını, eşleri dul, çocukları yetim bıraktığını ifade eden Sülün, “PKK ve onun siyasi uzantısı olan HDP 30 yıldır mazlum Kürt halkının üzerine bir karabasan gibi çökmüştür. Üstelik Kürtlerin hakları için mücadele ettiklerini söyleyen HDP/PKK, aslında bu söylemini gerçek amacı olan Kürtleri inancından kopartmayı gizlemek için yapmaktadır. HDP/PKK cenahı için bir truva atı olup; asıl amaçları sosyalizmi Kürtlere dayatmaktır. Bu amaçlarının önünde en büyük engel ise İslami değerleri canlı tutan dindarlardır. Onun için dindar insanlara üç seçenek veriyorlar. Güneydoğu’yu terk etmek, onlara katılmak veya öldürülmek.” diye belirtti.

Hükümetin çözüm sürecinde izlediği yanlış politikalar ile bölge halkını adeta HDP/PKK’nin insafına terk ettiğini kaydeden Sülün, “Özellikle bu çözüm süreci onları çok güçlendirdi. Dağ kadrolarının sayısını artırdılar, Uluslararası destekleri arttı ve Kürdistan’ı bir askeri yığınak haline dönüştürdüler. 30 yılda kazanamadıkları tüm imkanları bu çözüm süreci içerisinde kazandırlar. Güçlendikçe zulüm ve baskılarını artırır oldular.”dedi.

HÜDA PAR GİK üyesi Aynur Sülün, yönelttiğimiz bazı soruları ise şöyle yanıtladı:

HDP/PKK,  HÜDA PAR’ın çalışmalarını neden sindiremiyor?

HÜDAPAR ve ona yakın STK’lar yıllardır İslami değerler için mücadele ettiği için iliklerine kadar hem rejimin hem de PKK’nin zulmünü görüyor. Fakat direnişini sürdürüyor. HÜDAPAR ve çevresi PKK tarafından tehdit ve baskı altına alınan mazlum Kürt halkının bir hamisi olmayı göz önüne almış durumdadır. Onlar Kürdistan’da olduğu sürece emperyalist güçlerin yerli uşağı olan HDP/PKK cenahı Kürdistan’a sol ideolojilerini hakim kılamayacak ve hedefine ulaşamayacaktır. Onun içindir ki kendilerine engel olarak gördükleri HÜDAPAR’a kurulduğundan beridir 300’den fazla saldırı yapmışlardır.

“HDPKK AİLE FERTLERİNİ KATLEDEREK CİĞERLERİ YAKIYOR”

PKK, HÜDA PAR’a devamlı saldırıp çocukları yetim, kadınları dul bırakıyor, daha öncede kurban bayramında 9 genci şehid etmişlerdi. Bununla alakalı neler söylemek istersiniz? Son saldırıları nasıl okumak lazım?

Batıda barış naraları atan, doğuda Kürt analarını ağlatan HDPKK yıllardır on binlerce anayı ağlattı, ocağı söndürdü, Kürt çocuklarını kaçırdı, köyleri yaktı, yağmaladı ve halen de devam ediyor. İnsanın aile fertlerinden birisi bu dünyadan ayrıldığında insanın ciğeri yanar. Hatta toplum arasında dua ederken “Allah sana ciğer acısı yaşatmasın” derler. Hele bu haksız yere öldürülme, zulme uğrama olunca bu ciğer acısı tarif edilemez. Belki gökteki melekleri ağlatır o acı. İşte HDPKK aile fertlerini katlederek ciğerleri yakıyor. Kürt halkına bu şekilde gözdağı veriyor. Aynı akibete uğramamanız için bize destek vermelisiniz şeklinde bir algı oluşturmaya çalışıyor.

“YASİN VE ARKADAŞLARININ ACISI YÜREKLERİ DAĞLIYOR”

Yasin ve arkadaşlarının katledilme şekli halen hafızalarımızdan silinmedi ve acısı yürekleri dağlıyor. Onlara bir ölüm yeterli görülmedi. Defalarca öldürüldüler. Bu caniliği ancak Budistler yapıyor. Onlar Kürt olamazlar. Bu canilikleri gören Müslüman Kürt halkı onların gerçek yüzlerini görmeli, sinmemeli, korkmamalıdır. Kürt halkı yalnız değildir. HÜDAPAR ve çevresi onlar için bir sığınaktır, bir kale hükmündedir.

“GALİP GELECEK OLANLAR MUHAKKAK Kİ ALLAH’IN TARAFTARLARIDIR”

HDP LGBTİ başta olmak üzere tüm çevrelerle dostluk kurabilirken yalnızca HÜDA PAR ve çevresini sindiremiyor. Bazı kesimler iki tarafın da tabanı Kürt olduğu için kardeş kavgası diyorlar. Bu konuda neler söylenebilir?

Önceden HDP açıkça ideolojisini, gerçek hedeflerini meydanlarda açıkça söyleyemiyordu. Onların hedefleriyle Türk solunun, LGBTİ’nin ve uluslararası güçlerin diğer taşeronlarının hedefi hep aynıydı zaten. Onlar İslamsız, namussuz, ahlaksız, insani değerlerden yoksun bir dünya hayali kuruyorlar. Onların saatleriyle Müslüman Kürtlerin saati aynı atmıyor, özlemleri bir değil.  Fakat HDPKK bu niyetini uzun bir süre kamufle etse de bugün açıkça söylüyor.  Dolayısıyla HÜDAPAR’a olan düşmanlıklarının altında bir kardeş kavgasından ziyade küfrün İslam'ı yok etme mücadelesi var. Tıpkı Ebu Cehil'le, Allah Resulünün arasındaki mücadele gibi. Ama galip gelecek olanlar muhakkak ki Allah’ın taraftarlarıdır.

HDPKK Kürt halkının oylarıyla Süryanileri, Yezidileri ve LGBTİ’yi Parlementoya sokma derdinde. İnsan destekledikleriyle haşrolunacaktır. Onun için bu sapıkları destekleyen güruha kesinlikle oy verilmemelidir.

Son olarak şehit ailelerine ne söylemek istersiniz?

Her türlü şiddet, baskı ve tehdit altında yılmadan eşlerinin yanında İslami mücadele sahasında bulunan şehit eşlerini saygıyla selamlıyorum. Onlar eşlerinin yanında Kürdistan'ın zor şartları altında sabırdan bir kale oldular. Kürdistan'da İslami faaliyet göstermek ölümü göze almak demektir. Bu da cesaret ister, candan, maldan evlattan geçmek demektir. Ayrıca bağrında Allah'a adanmış evlatlar yetiştiren şehit annelerine Rabbimden sabır diliyorum. Bulundukları Kürdistan'da baskıyı daha küçük yaşlarda gören, ötekileştirilen, zulme uğrayan, ama sinmeyen şehit çocuklarını bağrıma basıyorum. Onlar İslam Ümmetinin çocuklarıdır. Onlar babalarının gittiği yolu takip edecek kahramanlardır.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.