Aytaç Baran suikastı Antalya’da kınandı foto-video

Aytaç Baran suikastı Antalya’da kınandı foto-video

Antalya Mazlumlarla Dayanışma Platformu tarafından Diyarbakır’da hunharca katledilen Yeni İhya-Der Başkanı Şehit Aytaç Baran için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası yapılan basın açıklamasıyla saldırı telin edildi.

Antalya’da Mazlumlarla Dayanışma Platformu tarafından Diyarbakır’da vahşi bir saldırı sonucu katledilen Şehit Aytaç Baran için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrasında aralarında Antalya Umut-Der, Özgür-Der, İHH Antalya şubesinin de bulunduğu Antalya Mazlumlarla Dayanışma platformu bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı Diyanet-Sen Başkanı Mehmet Yıldırım okudu. Program esnasında sık sık “Zalimler için yaşasın Cehennem”, “Şehit Aytaç yolun yolumuzdur” sloganları atıldı.

“Ey iman edenler! Sizden yalnızca zulmedenlere isabet etmekle kalmayan bir fitneden korkup sakının. Biliniz ki Allah ceza ile sonuçlandırması pek şiddetli olandır.” ayeti ile açıklamaya başlayan Mehmet Yıldırım, “Son seçim sürecinde ve sonrasında Doğu ve Güneydoğu bölgelerimiz Ortadoğu’daki konumları vesilesiyle bu bölgelerimizin emperyal emelleri pek çok ülkenin istihbaratlarının cirit attığı bir saha olduğu gerçeğinin izaha ihtiyacı yoktur. Bu malum yapıların kendi emelleri için insan hayatını hiçe saydığı gerçeği de herkesin bilgisi dâhilindedir. Asıl dramatik sonuçlara sebep olacak ise onca acı ve tecrübeye rağmen bölgedeki yapıların bu kirli emellere alet olmaları olacaktır. Unutulmamalıdır ki bölgede güç olma adına kendi dışındakilere baskı uygulama, sindirme ve öldürme politikaları en çok meşum emelleri olan oyun sahiplerine yarayacak ve bölgede yaşayan herkese zarar verecektir.” dedi.

Açıklamasında emperyalist güçlerin oyununa edilmesini belirten Yıldırım, “Müslümanların kan ve gözyaşlarıyla beslenen legal görünümlü illegal yapıların kaos planlarını iman kardeşliği ile boşa çıkaracağız. Kim ve kimler tarafından bu katliam yapılmış olursa olsun her insan tarafından lanetlenecek bir eylem olduğunun bilinmesi gerekiyor. Zülüm kim tarafından yapılırsa yapılsın karşısındayız. Hiçbir güç ve yapının zulümle, baskıyla, şiddetle ve tehditle insanları esir alamayacağını, Doğu ve Güneydoğudaki Müslüman Kürtleri baskıyla, tehditle ve ölümle sindirmeye çalışan kendisi gibi düşünmeyen kesimlere yaşam hakkı tanımayan ABD, İsrail ve Avrupa’nın bir projesi ve taşeronluğunu yapan zihniyetin ve yapının kabul edilmeyeceğini bildiriyoruz. İnsan hayatının kutsallığına inanan bizler kimden olursa olsun bu saldırıları kınıyoruz ve diyoruz ki Müslümanlara yaşam hakkı tanımayan bir coğrafyada zalimlerin de yaşam hakkı olmayacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Şehit Aytaç Baran’ın Şehadetini tebrik eden Mehmet Yıldırım ailesine ve dava arkadaşlarına sabrı cemil niyaz etti.       (Necmi Durmazer-Şahabettin Şimşek-İLKHA ) 












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.