Ayvazoğlu'ndan Arap ırkçılığına tepki: İngilizce tabelalardan da rahatsız oluyor musunuz?

Ayvazoğlu'ndan Arap ırkçılığına tepki: İngilizce tabelalardan da rahatsız oluyor musunuz?

Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, "Turizmde etnisite, kavmiyetçilik mi olur? Turistin milliyeti mi olur? Efendim, Arapça tabelalar varmış işyerlerinin üzerinde! Almanca yahut İngilizce tabelalardan da rahatsız oluyor musunuz?" dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayvazoğlu, Arap turistlere yönelik yapılan paylaşımlara sosyal medya hesabından paylaştığı videolu mesajla tepki gösterdi.

Trabzon ve bütün Doğu Karadeniz Bölgesine Arap coğrafyasından gelen ziyaretçilerin ekonomik olarak önemli katkılarının olduğunu belirten Ayvazoğlu, "Sosyal medya üzerinden püskürtülen Arap düşmanlığı, Arap turistlerimizi hedefe koyan açıklamalar manidar olduğu kadar şüphelidir de. Kim bu Körfez ülkeleri vatandaşlarını, Arap turistleri, misafirlerimizi hedefe koyan sosyal medya paylaşımlarının sahipleri? Kim bu provakatörler? Açıkçası ben bunları bir avuç ırkçıdan ibaret diye de düşünmüyorum. Bana daha çok ulusal ekonomimizi darbeleme maksatlı operasyonel bir girişimin failleri gibi geliyor bu şahıslar. Bana daha çok turizm pazarından daha fazla pay alabilmek için yarıştığımız rakip ülkelerin turizm ajanları gibi geliyor bunlar. Yılların emeği ile ortaya çıkmış bu tabloyu bir avuç kötü ve art niyetli ırkçıya, vatan hainine yedirmeyiz." dedi.

Söz konusu ırkçı paylaşımlara yönelik hukuki yollara başvurmaktan geri durmayacaklarını vurgulayan Ayvazoğlu, "O rahatsız olanların, o Arap turistlerimizi, misafirlerimizi hedefe koyanların bu bölgeye, bu şehre bir faydaları var mı? Yahu Turizmde etnisite, kavmiyetçilik mi olur? Turistin milliyeti mi olur? Efendim, Arapça tabelalar varmış işyerlerinin üzerinde! E nasıl anlaşacak esnafım başka? Bodrum'da Antalya'da ağırlıklı müşteri kitlesi Alman ve İngiliz turistler için asılı Almanca yahut İngilizce tabelalardan da rahatsız oluyor musunuz? Bu turizmimiz üzerinden ulusal ekonomimizi hedefe koyma girişimleri karşılıksız kalmayacaktır ve bu sadece şehrimiz Trabzon'a değil ülkemize kötülüktür, ihanettir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.