Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani görüştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani görüştü

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i aradı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, görüşmede 27 Eylül'de başlayan Ermenistan saldırılarında 27 sivilin hayatını kaybettiğini, 170'ten fazlasının yaralandığını aktardı.

Ülkesinin saldırılara karşılık verdiğini ve işgal edilen toprakların bir kısmını kurtardıklarını söyleyen Aliyev, İran-Azerbaycan devlet sınırının işgal altındaki topraklarının bir kısmının Azerbaycan'ın kontrolüne geçtiğini ve sınır boyunca kurtarılmış alanlara Azerbaycan sınır birlikleri ve sınır altyapısının konuşlandırılmasının planlandığını kaydetti.

Aliyev, Ermenistan'ın devam eden askeri saldırı ve provokasyonlarının bölgede barış ve güvenliğin sağlanmasının önündeki en büyük engel olduğunu söyledi.

Aliyev ve Ruhani, görüşmede iki ülke  arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin daha başarılı bir şekilde gelişmesine ilişkin konuları ele aldılar ve ilişkilerin iki ülkenin ve halkların çıkarları doğrultusunda genişlemeye ve güçlenmeye devam edeceğini umduklarını ifade ettiler.

Ruhani ise görüşmede ülkesinin Ermenistan-Azerbaycan arasında devam eden silahlı çatışmadan duyduğu endişeyi dile getirdi ve sorunun kısa sürede barışçıl bir şekilde çözüleceğini umduğunu belirtti.

Ruhani, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalarda şehirlerin hedef alınmasının endişe verici olduğunu belirterek, "Umarım bu çatışmalar şehirlerin hedef alınmasıyla sonuçlanmaz. Çünkü bu olay halkın mülteci durumuna düşmesi ve sivillerin hayatını kaybetmesine neden olabilir. O zaman çok acı ve tehlikeli bir durum oluşabilir." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler