Azerbaycan, Ermenistan ateşkesi ihlal ederse karşılık vereceğini açıkladı

Azerbaycan, Ermenistan ateşkesi ihlal ederse karşılık vereceğini açıkladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Türkiye'nin Dağlık Karabağ sorununun çözümüne daha aktif katılmasından yana olduklarını söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, yaptığı açıklamada, insani gerekçelerle ateşkes ilan edilmesine rağmen, Ermeni silahlı kuvvetlerinin Azerbaycan ordusuna ve yerleşim yerlerine saldırmaya devam ettiğini belirtti.

Hacıyev, "Ermenistan tarafı ateşkesi insani gerekçelerle ihlal etmeye yönelik provokasyonlara devam ederse Azerbaycan meşru müdafaa hakkını kullanarak gerekli karşılığı verecektir." dedi.

Hacıyev, "İnsani ateşkes anlaşmalarının gerçekleştirilmesinin ardından, esaslı ve sonuç odaklı müzakereler derhal başlamalıdır. Azerbaycan buna hazır. Uluslararası arabulucular, Ermeni silahlı kuvvetlerinin işgal altındaki Azerbaycan topraklarından çekilmesi için bir program hazırlamaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Sorunun nihai çözümüne ve bölgede sürdürülebilir barışın sağlanmasına yönelik adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Hacıyev, "Mevcut koşullar altında Azerbaycan, Karabağ sorununun çözüm sürecine Türkiye'nin daha aktif katılımını bekliyor. Bu, AGİT Minsk Grubu çerçevesinde ve faaliyetlerini destekleyen diğer formatlarda olabilir." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler