Azerbaycan, Moskova Büyükelçisi Bülbüloğlu'nun geri çağrıldığı iddialarını yalanladı

Azerbaycan, Moskova Büyükelçisi Bülbüloğlu'nun geri çağrıldığı iddialarını yalanladı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan Moskova Büyükelçisi Polad Bülbüloğlu’nun geri çağrıldığına ilişkin basında yer alan iddiaları yalanladı.

Açıklamada, Bülbüloğlu’nun geri çağrıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, herhangi bir ülkedeki diplomatik temsilcilerin atanma ve geri çağrılma yetkisinin devlet başkanının yetkisi dahilinde olduğu hatırlatıldı.

9 Kasım’da Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlikler, Ermenistan'ın Yeraş yerleşim birimi yakınlarında Rusya'ya ait bir Mi-24 helikopterini düşürmüş, olayda iki Rus pilot hayatını kaybetmişti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i arayarak sorumluların cezalandırılacağını belirtmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Bülbüloğlu'nun, Ermenistan-Azerbaycan sınırında düşürülen Rus Mi-24 savaş helikopteri hakkındaki "Savaş savaştır, her şey olabiliyor" ifadeleriyle ilgili açıklama yapmıştı.

Açıklamada, "Bu büyük bir hata. Eğer Rusya, ‘savaş savaştır’ ilkesini uygulasaydı yanıt yıkıcı olurdu. Moskova ise Bakü’nün özrünü kabul etti" denilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.