Azerbaycan ordusu 27 yılın ardından Kelbecer'e girdi

Azerbaycan ordusu 27 yılın ardından Kelbecer'e girdi

Ermenistan ile yapılan anlaşma gereği işgal altındaki Azerbaycan topraklarından Kelbecer 25 Kasım'a kadar Azerbaycan'a teslim edilecekti.

Dağlık Karabağ'da 44 gün süren çatışmaların ardından, Rusya'nın arabuluculuğunda, Azerbaycan ve Ermenistan arasında 10 Kasım'da varılan anlaşmayla, tüm askeri faaliyetlerin durdurulması karara bağlandı.

Anlaşmaya göre; işgal altındaki Azerbaycan topraklarından Kelbecer 15 Kasım, Ağdam 20 Kasım, Lâçin ise 1 Aralık'a kadar Azerbaycan'a teslim edilecekti.

Erivan yönetimi, Rusya aracılığı ile Kelbecer'den çıkmak için biraz daha süre istemiş, Azerbaycan da sürenin 25 Kasım'a kadar uzatılmasını kabul ettiğini duyurmuştu.

Azerbaycan ordusu 27 yılın ardından Ağdam'a girdi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Azerbaycan ile Ermenistan arasında Rusya'nın ara buluculuğunda imzalanan anlaşma gereği, Azerbaycan ordusunun 27 yılın ardından Kelbecer'e girdiği duyuruldu.

Ateşkes gereği 20 Kasım'da Ağdam'dan, 25 Kasım'da Kelbecer'den çekilen Ermenistan, Lâçin'i de 1 Aralık'a kadar Azerbaycan'a geri verecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler