Azerbaycan Savunma Bakanlığı: Kurtarılan bölgelerin bir karışı bile kaybedilmedi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: Kurtarılan bölgelerin bir karışı bile kaybedilmedi

​Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan Ordusu tarafından kurtarılan toprakların bir kısmının Ermenistan ordusu tarafından geri alındığı iddialarını yalanladı.

Bakanlığı Basın Servisi Başkanı Albay Vagif Dargahli, yaptığı açıklamada, Ermeni tarafın, kışkırtıcı bilgiler yaymaya devam ettiğini belirtti.

Dargahli, "Ermeni tarafının yaydığı, Azerbaycan Ordusu tarafından kurtarılan toprakların bir kısmının Ermenistan ordusu tarafından geri alındığı iddiası doğru değil. Kurtarılan bölgelerin bir karışının bile kaybedilmediğini belirtiyoruz. Şu anda Azerbaycan Ordusu, düşmanın direnişini kırmak için bir operasyon yürütüyor." dedi.

Dargahli ayrıca Hava Kuvvetlerine ait bir F-16 uçağının vurulduğu iddiasıyla ilgili Ermeni tarafının yaydığı bilgilerin de yanlış ve kışkırtıcı olduğunu söyledi.

Dargahli, "Hava Kuvvetlerimizin cephaneliğinde F-16 savaş uçağı bulunmadığını belirtiyoruz. Bu nedenle Ermeni tarafına, olmayanı yok etmenin imkansız olduğunu hatırlatıyoruz." ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı bir açıklamada ise Daşkesan bölgesi topraklarının, Ermenistan tarafından bombardımana maruz kaldığı belirtildi.

Açıklamada, "Ermenistan başka bir provokasyona başvurdu. 29 Eylül'de saat 07.30'da Azerbaycan'ın Daşkesan bölgesi Ermenistan'ın Vardenis bölgesi topraklarından top ateşine maruz kaldı. Azerbaycan Ordusu tarafından gerekli önlemler alınıyor." denildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.