Babalar ve çocuklar sabah namazında buluşuyor

Babalar ve çocuklar sabah namazında buluşuyor

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği ile İl Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği “Babalar ve çocuklar sabah namazında buluşuyor” temalı program Bitlis’te düzenlendi.

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği ve İl Müftülükleri işbirliği ile Türkiye’nin 81 ilinde “Babalar ve çocuklar sabah namazında buluşuyor” temalı programı düzenlendi.

Türkiye’nin 81 ilinin merkezi camilerinde düzenlenen program kapsamında babalar, çocuklarını alarak sabah namazına koştu. Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis’te de Siteler Camii’nde program düzenlendi.

Sabah namazına çocuklarıyla birlikte gelen babalar, cemaatle sabah namazı kıldılar. Namazın ardından konuşan Bitlis İl Müftüsü M. Feysal Geylani, babalar olarak ailelere ve evlatlara karşı önemli vazifelerinin olduğunu söyledi.

“Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. O ateşin başında gayet katı, çetin, Allah’ın kendilerine verdiği emirlere karşı gelmeyen ve kendilerine emredilen şeyi yapan melekler vardır.” ayetini hatırlatarak konuşmasına başlayan Geylani,

“Anne ve babalar olarak, çocuklarımıza karşı vazifelerimiz vardır. Çocuk dünyaya geldikten sonra onun sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet okunması ve ona İslami bir ismin verilmesi gerekiyor. Çocuk büyüdüğünde kimin ile arkadaşlık ettiğine dikkat etmesi, çocuğun namaza ve Kur’an’a başlaması, ilim ve tahsiliyle ilgilenmesi anne ve babaların vazifeleridir.” dedi.

“Gençlerimiz camiye gelmiyorsa, Müslümanlar olarak bu sorunu çözmemiz lazım”

Gençliğin camide uzak durması tehlikesine dikkat çeken Geylani şunları söyledi,

“Cuma günü bakıyorsunuz, camiye gelenlerin büyük çoğunluğu yaşlı kesimler. Gençlik nerede? Eğer, bugün gençlerimiz caminin kenarından, köşesinden geçip, camiye uğramıyorsa; Müslümanlar olarak, ümmet olarak bu problemin çözümü için çalışma yapmamız gerekiyor. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselem) bir hadisinde, ‘Hepiniz çobansınız, hepiniz güttüğünüzden mesulsünüz.’ buyuruyor.  Allah, anne babalar olarak, sorumluluklarını yerine getiren kullarından eylesin bizleri. Neslimizi ve nefsimizi şeytanın şerrinden, ahir zamanın fitnesinden muhafaza buyursun. Bizi ve gelen neslimizi namaz kılanlardan eylesin.”

Programın ardından, hep birlikte camide sabah kahvaltısı yapıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.