Babu'l-Aman Yetimhanesi için kardeşlik protokolü imzalandı

Babu'l-Aman Yetimhanesi için kardeşlik protokolü imzalandı

​İHH İnsani Yardım Vakfı Esenler Özel Devran Koleji ile Bangladeş'teki Babu’l-Aman Yetimhanesinin bir yıllık işletim masrafları karşılamak için 'Kardeşlik Protokolü' imzalandı.

"Kardeşlik Protokolü" imza törenine Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Devran Koleji Genel Müdürü Adem Yıldırtan, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, öğrenci ve veliler katıldı.

Törende konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yetim çalışmalarını yaparken, sadece yetimin başını okşamadıklarını, Hazreti Peygamber'in yetimleri himaye etme isteğini yerine getirdiklerini belirtti.

Yıldırım, öğrencilerin yetimlerle ilgilenirken merhamet duygusunun arttığının altını çizerek, bu nedenle öğretmenlerin öğrencilerini yetimleri ziyaret etmeleri için teşvik etmesi gerektiğini vurguladı.

Dünyanın her tarafındaki yetim çocuklara ulaşmak zorunda olduklarını dile getiren Yıldırım, "1993'te İHH olarak ilk tüzüğümüzü hazırladık, mahkemeye verdik. Mahkeme yetimlerle ilgilenme maddesini reddetti. O gün 'Allah nasip ederse 20 seneye kalmaz, Yetim Vakfı kurarız' dedim. 2 sene önce de Yetim Vakfı kuruldu. Ne isterseniz Allah onu veriyor. Bu yüzden 'Ya Rabbi, diline, dinine, ırkına bakmadan yeryüzündeki bütün yetimleri kurtarmak istiyoruz' demeliyiz” şeklinde konuştu.

Bangladeş'te 32 yetim çocuğun barındığı Babu'l-Aman Yetimhanesi'nin tüm ihtiyaçlarını karşılamak ve kardeşlik köprüsü kurmak üzere İHH ile ortak bir çalışma başlattıklarını söyleyen Devran Koleji Genel Müdürü Adem Yıldırtan, bu çalışmayla yetim çocukları bağırlarına basacaklarını, onların acı, keder ve sıkıntılarına çare olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Babu'l-Aman Yetimhanesi

Bangladeş'in başkenti Dakka'da 2013 yılında inşa edilen ve 32 çocuğun eğitim, gıda, sağlık, giyim ve sosyal ihtiyaçları karşılandığı yetimhanede yatakhane, çalışma odaları, idare odası, mutfak ve toplantı salonu yer alıyor. Devran Koleji'nde düzenlenen törenle imzalanan protokol ile Bangladeş'teki Babu'l-Aman Yetimhanesi'nin bir yıllık işletim masraflarının karşılanması amaçlanıyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.