BAE Bakanı Türkiye'ye karşı pozisyon aldıklarını itiraf etti

BAE Bakanı Türkiye'ye karşı pozisyon aldıklarını itiraf etti

​Birleşik Arap Emirlikleri Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, Doğu Akdeniz meselesinde Yunanistan, Mısır ve Fransa ile birlikte Türkiye'ye karşı pozisyon aldıklarını açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, Doğu Akdeniz meselesinde Türkiye'ye karşı Yunanistan, Fransa ve Mısır ile pozisyon aldıklarını itiraf etti.

Gargaş, İtalya Dışişleri Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen 2020 Akdeniz Diyalogları'ndaki bir oturuma telekonferans aracılığıyla katılan Gargaş, ekonomisi büyük ancak küçük bir ülke olduklarını, Türkiye ve İran gibi köklü devletlerin nüfuzuyla başa çıkabilmek adına bazı Arap ülkeleriyle jeostratejik ve geleneksel hiçbir bağ ve çıkarlarının bulunmadığı alanlarda karşı pozisyon aldıklarını belirtti.

"Normalleşme ihaneti"ni küstahça savundu

ABD Başkanı Donald Trump'ın öncülüğünde Siyonist işgalciler ile yapılan "normalleşme" anlaşmasına Joe Biden'ın nasıl tepki vereceği sorusuna Gargaş, "Normalleşmenin gerçekleştirilmesinde Trump yönetimi önemli rol oynadı. Biden da hızlı bir şekilde destek verdi. Bizim burada bilmemiz gereken Trump ve Biden'ın siyaseti değil Amerika politikası olduğudur. Bu da bize çok yardım! edeceğine benziyor" diyerek küstahlığını ve mukaddes Filistin davasına ihanetini açıkça dile getirmekten çekinmedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler