BAE Normalleşmeye Karşı Direniş Birliği'nden elçilik tepkisi

BAE Normalleşmeye Karşı Direniş Birliği'nden elçilik tepkisi

BAE Normalleşmeye Karşı Direniş Birliği, siyonist işgal rejiminin başkent Abu Dabi’de elçilik açmasını reddettiklerini duyurdu.

Birlik, resmî web sitesinde yayınladığı açıklamada, “Direniş Birliği, önümüzdeki birkaç ay içinde Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yetkililerinin, ülkenin kalbinde siyonist işgal rejimine ait büyükelçiliği açma çalışmalarını başlatmaya yönelik yaptığı duyurusu nedeniyle derin üzüntü duyuyor." ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada, BAE tarafından atılacak bu adımın, işgal rejiminin işlediği suçlardan muzdarip Filistin halkının sırtına saplanmış bir hançer olacağı belirtildi.

Direniş Birliği, yaptığı açıklamada, BAE ve işgal rejimi aralarındaki ilişkilerin tam anlamıyla normalleşmesinin bir parçası olarak şu anda ortak büyükelçilikler ve konsolosluklar açmayı tartıştıklarını söyledi.

Trump’ın, 13 Ağustos'ta işgal rejimi ile BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmasından sonra BAE'deki siyasi muhalifler, işgal rejimi ile normalleşmeye karşı direniş birliği kurduklarını açıkladı.

BAE, 1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından siyonist işgal rejimi ile normalleşme anlaşmasını kabul eden üçüncü Arap ülkesi oldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.