Bağ evi, çocukların ilgi odağı oldu

Bağ evi, çocukların ilgi odağı oldu

Bağlar Belediyesi tarafından ilçedeki bağ kültürünü canlandırmak amacıyla hayata geçirilen Bağ Evi Park Projesi çocukların ilgi odağı haline geldi.

İlçede bir okulda öğrenim gören ana sınıfı öğrencileri, 22 üzüm çeşidinden oluşan üzüm bağları arasında gezintiye çıktı. Ziyaretin sonunda üzüm ikram edilerek uğurlanan çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı.

Bağcılar bölgesinde 35 bin metrekarelik alanda hem bağ evi hem de sosyal donatı alanı ve park olarak projelendirilerek hayata geçirilen bölgenin en büyük Bağ Evi, Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde bir zamanlar hakim olan bağ kültürünü merak edenlerin uğrak mekanı haline geldi. Ziyaretçiler arasında en önemli yeri ise çocuklar tutuyor. 22 üzüm çeşidinin üretildiği ve 800’den fazla bağın bulunduğu alanı ziyaret eden çocuklar, bir yandan üzüm bağları arasında keyifli anlar yaşarken, diğer yandan üzüm yetiştiriciliği hakkında bilgilendiriliyor.

Belediye tarafından gün boyunca parkı ziyarete gelen vatandaşlara içecek ikramları da yapılıyor.

Ana sınıfı öğrencileri, öğretmenleriyle beraber Bağ Evi’ne çıkarma yaparak belediye yetkilileri tarafından misafir edildi. Üzüm bağlarını gezen çocuklara üzüm yetiştiriciliği konusunda bilgi verildi. Neşeli anlar yaşayan çocuklar, mini bir üzüm hasadı da yaptı. Ziyaretin sonunda çocuklara belediye görevlileri tarafından üzüm ikram edildi.

Diyarbakır’ın tarihe mal olmuş kültürel bir değerini yeniden hayata geçirdiği için Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na teşekkür eden okul yönetimi ve öğretmenler, çocuklarla beraber mutlu bir şekilde ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler