Bağımlılıkla kararlı bir şekilde mücadele edilecek

Bağımlılıkla kararlı bir şekilde mücadele edilecek

Bağımlılıkla kararlı bir şekilde mücadele edeceklerini belirten Batman Valisi Hulusi Şahin, “Çocuklarımızı zehirleyen bu belayı defetmek için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir.” dedi.

Batman Valisi Hulusi Şahin başkanlığında “Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı” gerçekleştirildi. 

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya; Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı İsa Çakmak, ilgili kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri katıldı.

Vali Hulusi Şahin’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantı; İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Psikolog Ömer Işık tarafından bağımlılık ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin kurula yaptığı bilgilendirme sunumuyla devam etti.

Ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından “Bilişim Araçlarını Bilinçli Kullanma” projesine ilişkin bir sunum yapıldı. 

Bağımlılıkla mücadelede kurumların iş birliğinin önemine değinen Vali Şahin, çocukları zehirleyen bu belayı defetmek için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. İlde Yeşilay Danışmanlık Merkezinin açılmasının önemli olduğunu belirten Şahin, bu merkezden en iyi şekilde faydalanılması gerektiğini kaydetti.

Teknoloji bağımlılığının çocuklar üzerinde büyük olumsuzluklara yol açtığını ifade eden Şahin, özellikle okullarda bunun önüne geçilmesi için gerekli çalışmaların hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Toplantı, bir sonraki dönemde yürütülecek çalışmaların ve alınacak tedbirlerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

İLKHA


“Bağımlılıkla kararlı bir şekilde mücadele edilecek”

“Bağımlılıkla kararlı bir şekilde mücadele edilecek”

“Bağımlılıkla kararlı bir şekilde mücadele edilecek”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.