Bağımsız Avukatlar'dan İstanbul Barosu seçimlerine ilişkin açıklama

Bağımsız Avukatlar'dan İstanbul Barosu seçimlerine ilişkin açıklama

Bağımsız Avukatlar (BAK), İstanbul Barosu seçimlerinin, 16-17 Ekim 2021 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşeceğini belirterek "Önce Hukuk ve Söz Savunmanın" sloganıyla seçime gireceklerini açıkladı.

BAK'tan yapılan açıklamada, İstanbul Barosunun, dünyanın en kalabalık üyeye (52049) sahip olan baroları arasında yer aldığı hatırlatıldı.

Çoklu baro tartışmalarının ardından, genel kurul ertelemeleriyle çokça konuşulan İstanbul Barosu’nun genel kurulunun 16-17 Ekim 2021 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşeceği belirtilen açıklamada BAK'ın da bu genel kurulda seçime grup olarak girme kararını açıkladığı ifade edildi.

Açıklamada, "BAK, avukatlık mesleği eksenli olarak; savunma hakkı, yargının adil işleyişi, insan hak ve özgürlüklerinin korunması, hukukun üstünlüğü ve adalet kavramlarının insanlığın ortak değeri ve her türlü siyasi görüşün üstünde olduğunu kabul eden İstanbul Barosu üyesi avukatların bir araya gelmesiyle oluşturuldu." denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

İstanbul Barosu üyesi avukat ve stajyer avukatların gönüllü üyeliğiyle, sivil ve bağımsız olarak uzun soluklu çalışmalar yürütmek üzere bir araya gelen BAK, bu genel kurula ortak değerleri paylaştıkları meslektaşlarıyla birlikte grup olarak katılacaklar.

BAK, intihar eden ve görevi sırasında katledilen avukatların haberlerinin değişebileceğini, güçlü bir baro ile avukatların yalnız olmayacağını, daha fazla dayanışma, daha güçlü bir ses ile hep beraber hukukun üstünlüğünün sağlanabileceğini biliyor. Bu inançla, 'Önce Hukuk ve Söz Savunmanın' diyerek insana, hukuka, avukata saygı için çaba göstereceklerini açıkladılar.

Açıklamaya göre BAK, İstanbul Barosu Başkan Adayı olarak Av. İshak Şadi Çarsancaklı'yı, Yönetim Kurulu adayları olarak da Mehmet Bülent Deniz, Gülden Sönmez, Arif Gökkaya Dinç, Abdülhalim Yılmaz, Yasin Dıvrak'ı belirledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.