Bağlar Belediye Başkanı: Kardeşim görevinden istifa etti

Bağlar Belediye Başkanı: Kardeşim görevinden istifa etti

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, son zamanlarda sosyal medyada şahsına ve ailesine yönelik yalan ve iftira içerikli haberlere karşılık olarak kardeşinin belediye başkanlığı yardımcılığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Son zamanlarda sosyal medyada şahsına ve ailesine yönelik yalan ve iftira içerikli haber ve yorumlar yapıldığını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, yapılan aleyhte haberlere karşılık kardeşinin Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Bazı haber siteleri ve sosyal medyada Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve ailesinin aleyhine yönelik iddialara ilişkin basına açıklamalarda bulundu.

Merkez Bağlar ilçesinde Ayşe Şan Parkı kahvaltı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Beyoğlu, göreve başladıkları günden bu yana yaptıkları çalışmalar, belediyecilik anlayışları, ileriye dönük projeler ve son zamanlarda sosyal medyadaki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Göreve başladıkları 4 ay içerisinde Bağlar Belediyesi olarak bazı hedeflerinin olduğunu belirten Beyoğlu, “Gönül, sosyal ve hizmet belediyeciliği dedik. Gönül belediyeciliği ile 4 aydır sokakta, çarşıda, mahallede ve belediyede haftanın her günü insanlarımızla beraberiz. Sosyal belediyecilik olarak evlerimizi gezerek 25 bin evimizi sosyal belediyecilik ile tanıştırdık. En önemli olarak gördüğümüz hizmet belediyeciliği olarak da, belediyemizin kasasından herhangi bir harcama yapmadan Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesindeki 60 milyonluk ihaleyi devreye sokarak Bağlarımızın kaldırımlarını yeniliyoruz.” dedi.

Belediyecilik anlayışlarına da değinen Beyoğlu, “Belediye başkanlığı olarak şeffaflık ilkemiz gereğince doğru-yanlış tüm faaliyetlerimizi basınla paylaşacağız. Bu kapsamda temizlik ihalemizi yaptık ve süreci tamamladık. Tamamlanan ihalemiz ile filomuza kattığımız 90’a yakın temizlik aracının devir-teslimini gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

“Yılsonuna kadar 2 dev güneş enerji sistemleri tesisi kuracağız”

İleriye dönük projelerini de açıklayan Beyoğlu, “Ciddi projelerimizden biri de güneş enerji sistemleridir. Maliyeti 50-55 milyon arasında olan projemiz kapsamında yılsonuna kadar 2 dev tesis kuracağız. Büyük bir kısmını hibe ile alacağımız projenin yıllık getirisi 12 milyon liradır. Bağlar Belediyemize yapılacak olan bu hizmet, kendi maliyetini 4 yılda amorti etmiş olacak.” şeklinde konuştu.

Son zamanlarda bazı sitelerde ailesine yönelik olarak yalan ve iftiradan oluşan bazı yazılar gördüğünü söyleyen Beyoğlu, “Şeffalık ilkesi gereğince her şeyimi sizlerle paylaşıyorum. Gizlimiz, saklımız yoktur. Eşim Dürdane Hanım evimin hanımıdır. Ticari ve siyasi hayatımda en büyük manevi destekçim olmuştur. Hiçbir şekilde belediyede resmi ya da gayri resmi bir görevi olmamış, olmaz, olamaz. Büyük oğlum özel bir okulda 4 yıldır muhasebe müdürlüğü yapmaktadır. Belediye ile alakası bulunmamaktadır. Küçük oğlum ise henüz 10 yaşındadır.” dedi.

“Dün itibariyle kardeşimin istifasını aldım”

Beyoğlu, “Zor ve sıkıntılı olan bu göreve geldiğimizde çevremizi tanımıyorduk. Kardeşim Haşim Merdoğlu’nu başkan yardımcısı yaptım. Kardeşimin 10 yıllık belediye, 20 yıllık da eğitimci tecrübesinden dolayı o günün şartlarında yapmak zorundaydım. Şu anda bana uygun olmadığı, etik bulmadığım için dün itibariyle istifasını aldım. Şu ana kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Onun yerine mali işler müdürü Recep Ergün’ü başkan yardımcılığına atadım.” dedi.

Baldızının durumuna ilişkin de açıklamalarda bulunan Beyoğlu, “Eşimin ablası 30 yıldır milli eğitimde çalışıyordu. Deneyim ve tecrübelerini Bağlar ilçesinde çalışarak paylaşmak istedi. Naklinin buraya gelmesine rağmen başlatmadım, emekliliğe sevk ettirdim. Onun yerine de 10 yıllık birikimi olan mimarlık mezunu Ferit Tutşi kardeşimizi atadım.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler