Bağlar Belediyesi, 7 ayda 150 Kur'an-ı Kerim bülbülü yetiştirdi

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun girişimleriyle belediyenin Kadın ve Aile Müdürlüğü bünyesinde açılan kursa katılan çocuklar, Kur'an-ı Kerim'i öğrenerek hatim etti.

İlçede eğitimin gelişmesi için mesleki beceri ve okumaya yönelik kursları hayata geçirmesiyle öne çıkan Bağlar Belediyesi, 7 ayda 150 Kur'an-ı Kerim bülbülü yetiştirdi.

Kur'an-ı Kerim, edeb-i mahşerat ve Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesselem) hayatını konu alan eğitimleri başarıyla tamamlayan çocukların başarısı gururlandırdı.

"Kur'an-ı Kerim Öğreniyorum" parolasıyla başlayan eğitim ve öğretim süreci, "Kur'an-ı Kerim'i hatmettim. Dinimi çok seviyorum " sloganıyla tamamlandı.

Kur'an-ı Kerim'i hatmeden çocuklara "Kur'an-ı Kerim'i hatmettim" rozetleri takıldı. Anne -oğul birlikte Kur'an-ı Kerim'i hatmetme başarısı gösteren 12 yaşındaki Ahmet Enes Çınar, 150 öğrenci arasında düzenlenen seviye ölçme sınavında 95 puan alarak birinci oldu, anne Şaristan Çınar da oğluyla beraber Kur'an-ı Kerim'i öğrenerek bu başarıya ortak oldu.


Anne-oğulun gururlandıran tablosu

Böyle bir imkanı sağladığı için Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'na teşekkür eden Ahmet Enes Çınar, "Hocalarımız çok emek verdi. Annemle beraber öğrenmek tarif edilemez bir duygu. Benim için çok güzel oldu. İnşallah ben de insanlara dinimizi ve Kur'an-ı Kerim'i öğretirim " ifadeleriyle mutluluğunu paylaştı.

Oğlunun kendisinden daha azimli ve başarılı olduğunu söyleyen anne Şaristan Çınar, "Oğlumun heyecanı ve öğrenme isteği beni de motive etti. Belediye çok güzel bir hizmet verdi, emek veren hocalardan Allah razı olsun " şeklinde değerlendirmede bulundu.

Kursu başarısıyla tamamlayan kız çocuklarının fazla olması da dikkat çekti.

Kur'an-ı Kerim öğrenmenin zor olmadığını dile getiren Beritan Eren, "7 ayda çok şey öğrendik. Kur'an-ı Kerim'i rahatlıkla okuyacak duruma geldik. Çok mutluyuz. Bütün çocuklara tavsiye ediyoruz. Çok güzel bir hizmet" dedi.

Kurs hocası Sıddıka Duran, 7 ay boyunca büyük bir emek verdiklerini dile getirerek, çocukların bu süreçte Kur'an-ı Kerim'i başarıyla hatmetme oranının yüzde 80'e ulaştığının altını çizdi.

Çok başarılı öğrenciler yetiştiğini kaydeden Duran, "Bağlar Belediyesinin bu hizmeti, dinini ve kitabını öğrenmek isteyen aileler için çok büyük bir fırsat ve değerli bir hizmet. Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu her türlü imkanı sağladı. Gelip ziyaret etti, her zaman ilgilendi. Çok zeki çocuklar var. Kur'an-ı Kerim'i tecvitli olarak öğrendiler. Anneleriyle beraber katılan çocuklar oldu. Sınavda birinci olan Ahmet Enes ve annesi gibi. Bu kardeşimize birinci olduğu için Kur'an-ı Kerim rahlesi hediye ettik, diğer çocuklarımıza da Kur'an-ı Kerim'i hatmetmelerinin hatırası olarak rozet taktık. Bu güzel hizmetlerin devam etmesini diliyoruz. Milletimizin buna ihtiyacı var" diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.