Bağlar Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden gıdalara el koydu

Bağlar Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden gıdalara el koydu

​Bağlar Belediyesi, Covid-19 tedbirleri kapsamında sürdürdüğü denetimlerde halkın sağlığını hiçe sayarak satılmaya çalışılan birçok gıda ürününe el koyarak çok sayıda işletme hakkında yasal işlem uyguladı.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatı ile Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekiplerin yaptıkları denetimlerde yumurta, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tavuk ve tavuk ürünleri gibi temel gıda maddelerinde önemli ihmaller tespit edildi.

Son kullanma tarihi geçen, bozulmuş olan, hijyen kurallarına uygun ortamlarda bulundurulmadığı ve buna göre ambalajlanmadığı tespit edilen çok sayıda gıda ürününe el koyan ekipler, işletmeler hakkında yasal işlem uyguladıktan sonra bu ürünleri imha etti.

İnsanlığın büyük bir salgın ile mücadele ettiği bir dönemde herkesin gıda sağlığına dikkat etmesi gerektiğini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, belediye olarak bu konuda çok hassas bir tutum ortaya koyduklarını kaydetti.

"Gıda ihbarı için 0412 234 2035 numaradan ekiplerimize ulaşabilir"

Vatandaşların ihbarda bulunması için belediye bünyesinde telefon hattı oluşturduklarını anlatan Beyoğlu, "Yasaların bize verdiği yetkiler kapsamında vatandaşımızın sağlığını tehdit eden ürünlere ve bunları satmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz. İnsanlık bir taraftan salgınla mücadele ediyor, diğer taraftan mübarek Ramazan ayındayız. Bu süreçte herkes gıda ürünleri gibi hayati konularda duyarlı olmak zorunda. İhbar için belirlediğimiz hat var. Vatandaşlarımız 0412 234 2035 numaradan ekiplerimize ulaşabilir. Vatandaşlarımızı da bu konuda duyarlı davranarak belediyemize yardımcı olarak bu sürece katkıda bulunmaya davet ediyoruz." dedi.

İLKHA


Diyarbakır Bağlar Belediyesi halk sağlığını tehdit eden gıdalara el koydu

Diyarbakır Bağlar Belediyesi halk sağlığını tehdit eden gıdalara el koydu

Diyarbakır Bağlar Belediyesi halk sağlığını tehdit eden gıdalara el koydu

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.